Annonce
Sydfyn

Camilla alene på udveksling - en personlig udfordring

Som en del af sin udveksling boede Camilla Pedersen hos en familie i Tyskland. Camilla er nummer to fra venstre. Foto: privat
Den internationale organisation Lions Club har rødder mange steder - blandt andet på Langeland. I 2018 sendte organisationen Camilla Pedersen fra Rudkøbing på et udvekslingsophold i Tyskland. Lige nu søger Lions Club et nyt hold danske unge, der vil ud i verden.

RUDKØBING: - Jeg har spansk i skolen, så egentlig ville jeg have været en tur til Spanien. Eller Italien.

Ordene er Camilla Pedersens. I sommeren 2018 var hun sendt på et udvekslings-ophold af den internationale NGO, Lions Club. Hun blev sendt afsted af Lions Club Langeland, der lige nu søger flere unge mennesker mellem 17 og 21 år at sende ud i verden. Først til en værtsfamilie, før de unge samles i en særlig "youth camp".

For Camilla Pedersen endte turen med at gå til Tyskland, og det er hun bestemt ikke ked af.

- Spanien havde været oplagt, men fordi vi var samlet så mange fra alle mulige lande, lærte jeg alligevel rigtigt meget om andre kulturer, fortæller Camilla Pedersen, der går i 3.G på Svendborg Handelsskole.

Annonce
Camilla Pedersen var i Tyskland sammen med 19 andre unge fra forskellige lande. Så på introaftenen måtte hun fortælle om sig selv. Foto: privat

Eneste dansker

Det var i første omgang Camilla Pedersens far, som kendte til Lions Club. Via ham kom hun i kontakt med foreningen på Langeland.

- Ja, og så kom jeg med på turen, fortæller Camilla Pedersen.

Senere erfarede hun ovenikøbet, at hun som den eneste dansker skulle afsted. Ikke at det dog skræmte den unge langelænder. Tværtimod fik hun blot endnu mere lyst til at tage afsted.

- Det var en chance for at stå på egne ben, men det blev også noget af en personlig udfordring, nu jeg var den eneste dansker.

Camilla Pedersen gik dog fint i spænd med både værtsfamilie og de andre unge. Under hele opholdet talte de unge engelsk med hinanden. Og selvom nogle var bedre ud i de gloser end andre, blev ingen holdt uden for, erindrer Camilla Pedersen.

At være tvunget ud i det engelske har blot gjort hendes sprog bedre.

Handler om at gøre det

Med meget på programmet kunne dagene til tider være hektiske, husker Camilla Pedersen. Hun oplevede at blive vækket af højlydt musik og dans, ligesom de unge både begyndte og afsluttede deres ophold med en fest.

- Det var lidt hårdt, fordi der var så mange ting, vi skulle nå, reflekterer Camilla Pedersen.

Omvendt kan hun se tilbage på et ophold, hvor hun lærte mennesker at kende. Både når alle var trætte, men også når de var "oppe at køre", som hun udtrykker det.

For Camilla Pedersen har opholdet i Tyskland betydet en masse nye venner. Ligesom hun stadig skriver sammen med værtsfamilien. Nye Lions Club-unge skal bare taget springet, mener hun.

- Jeg har kun fået gode ting ud af min udveksling. Kan man lægge tanken fra sig, om at det er lidt skræmmende ikke at kende nogen på forhånd, så skal det nok blive godt.

Om turen til Tyskland har gjort Camilla Pedersen til Lions Club-medlem, har hun ikke gjort op med sig selv. Lige nu tæller det sidste år inden studenterhuen mest.

- Men jeg tror da, at jeg engang i fremtiden kunne finde på at melde mig ind, slutter hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce