Annonce
Kultur

Cafeteria-biografen

En del af konceptet i Café Biografen er, at alt andet end maden er selvhentere.

Med sin fede beliggenhed på Brandts Torv ud til amfiscenen er Café Biografen kult. Du møder helt sikkert nogle af dine gamle venner

Hvor ville jeg gerne se Gordon Ramsay kaste sig frådende, speedsnakkende, bedrevidende og øretæveindbydende over Café Biografen. Som café-restaurant trænger stedet til at blive rusket grundigt igennem.

- Du kender ikke konceptet, det er derfor, du er irriteret, lyder forklaringen fra den store datter, som har taget stedet til sig. Ligesom de andre piger fra gymnasiet.

Well, man skal forstå et koncept for at spise her. Det handler om, at alt andet end maden er selvhentere. Hvis du står med otte glas, en flaske vin, en sodavand og en øl, så er der ikke hjælp at hente, og det hele skal betales på forhånd. Akkurat som maden.

Det er til at forstå med drik­kevarerne, men at betale for en burger, en pandekage og en sandwich, som kan forventes at ankomme inden for 40-45 minutter, det gør dig til gidsel. Du kan ikke skride, hvis der går for lang tid. Jo, det kan du godt, men så skal du først igennem en længere palaver for at få pengene tilbage. Og er en eller flere af retterne ikke tilberedt ordentligt eller lever ikke op til beskrivelsen, så er det også dig, der er solgt.

Konceptet indebærer måske også, at tjenerne skal hyggesnakke og være færdige med det, før de har tid til at passe deres arbejde. Måske er det også en del af konceptet, at det bestilte bord flyder med brugt service og tomme flasker. At bordet ikke er tørret af, og man skal bede den mandlige tjener om at få det gjort. Hans eneste kommentar:

- Er det jer, der har bestilt?

Faktisk stod han bag disken, da vi blev henvist til restaurantens bedste bord i hjørnet af den nyeste knopskydning på caféen.

Det kan være okay med et meget anderledes koncept, men almindelig høflighed og et smil - det kan vel presses ind i konceptet.

Anderledes griber en sød og imødekommende kvindelig tjener det an, da vi beder om en spand is til den lunkne sauvignon blanc.

- Vi har ikke så mange spande, men nu skal jeg se efter ...

Siger hun og dukker smilende op med køleren.

Ved bestilling af maden var der en anden gæst, som besværede sig noget heftigt over den langsommelige produktion i køkkenet. Og uden mindste tøven blev hun tilbudt pengene tilbage, en gratis dessert og kaffe. Eller ...

Så jeg huskede at spørge:

- Hvor lang tid går der?

- Der er travlt. Måske 45 minutter.

Det er lidt længe af fordrive tiden, og da vi ærlig talt var noget brødflove, bestilte vi en skål nachos med ost, hvis den da kunne komme noget hurtigere.

- Jeg skal spørge i køkkenet..

Majschips med ost i en ovn. Hvor svært kan det være? Der må være plads til forbedring i det køkken. Eller behov for udvidelse af faciliteter og medarbejderstab.

Chipsene kom efter et lille kvarter. Varme, med fin cheddar, guacamole, salsa og jalapenos. Godkendt.

De hovedretter, som det altså skal tage tre kvarter at producere, er reelt set fastfood. Min caféburger består af et mørkt brød smurt med fetacreme, ovnbagte grøntsager, bacon (meget salt) og en hakkedreng, der har været for længe på panden. Salaten er kogt af det varme kød, og det ser mildest talt ikke lækkert ud. De ledsagende kartofler er fint sprøde, men den lovede hjemmelavede aioli til at dyppe i er en sød cremefraiche-dressing. Øv.

Mine ledsagere er klogere. Laksesandwichen er med frisk tzatziki, friskskåren tomat og agurk. Absolut godkendt.

Den åbne pandekage er for tør, men fyldet godkendt. Ja, lige bortset fra ananas-stykkerne. De er fra dåse. Synd, når det er så nemt og billigt at skaffe den ægte vare. Som smager 10 gange bedre.

Oplevelsen af maden er svingende, og det er præcis Café Biografens problem. Svingende kvalitet og et køkken, der ikke kan leve op til et ellers skrabet menukort. Betjeningen både uforskammet og utrolig venlig.

Men stedet. Kult. Genialt. Så tre stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce