Annonce
Odense

Café Stiften om ny kæmpepark: Dem kan du møde på marken

De sjældne flagermus, fredskoven og guldskatten. Nu har du muligheden for at blive klogere på de marker og den skov, der omkring Syddansk Universitet skal blive til et bevægelseslandskab. Læs her, hvem du kan møde mandag den 10. september, når Café Stiften rykker ud i det fri.

Annonce

Lasse Jakobsen, adjunkt, Biologisk Institut på Syddansk Universitet

Foto: Privat

- Jeg vil fortælle om flagermusene i området. Der var meget opmærksomhed omkring flagermusene i forbindelse med begyndelsen af byggeriet af Nyt OUH, og det var med til at sætte nogle restriktioner på byggeriet.

- I området findes både de mest almindelige flagermus - blandt andet dværgflagermus og sydflagermus - som man ser i hele Danmark og det meste af Europa. Derudover ved vi, at der også findes de mere specielle og sjældne damflagermus og frynseflagermus. Det ved vi fra lydoptagelser om aftenen, for langt de fleste arter kan vi kende på deres lyde.

- For flagermusene betyder det ikke noget, at der med bevægelseslandskabet kommer flere folk og mere aktivitet om dagen. Men det er klart, at det vil betyde noget, hvis man sætter meget lys op eller fælder træer, hvor der er flagermuskolonier.

- Det er ikke så svært at se flagermusene om sommeren, hvor det bliver sent mørkt, og på opfordring holder vi jævnligt flagermusture i området.

Ud over Lasse Jakobsen vil også Frede Ø. Andersen - lektor emeritus på Biologisk Institut - fortælle om for eksempel de frodige skovbunde, de århundrede gamle træer, fuglelivet og de sjældne orkidéer.

Line Borre Lundø, arkæolog, Odense Bys Museer

Foto: Odense Kommune

- Gennem en årrække har vi lavet udgravninger i området og senest sidste år, hvor vi lavede en forundersøgelse af det kæmpe område, Active Living skal dække. Under en af de nye parkeringspladser fandt vi en jernalderbebyggelse, så der har ligget en gård omkring år 500 efter Kristus.

- Området er spændende for os, fordi den gamle landsby Killerup tæt ved rækker langt tilbage i tiden. Vi har også haft et skattefund - en guldskat - i nærheden af Killerup. Området er desuden interessant, fordi det har givet også mulighed for at kortlægge et stort areal.

- Til Café Stiften vil jeg blandt andet have gamle kort med over området og plancher med billeder af nogle af vores skattefund.

Jens Troelsen, professor, Active Living på Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Univsersitet

Foto: Michael Bager

- Vi kommer til at stå midt i området og kan kigge ud over landskabet, og der vil jeg fortælle om perspektiverne med projektet. Hvad bevægelseslandskabet kan bruges til både i forhold til ro og fordybelse og til fysisk aktivitet.

- Jeg vil lave det som en lille workshop, hvor jeg holder et kort oplæg, og hvor folk bagefter kan komme med idéer til, hvad området skal indeholde. Vi er meget interesserede i at høre, hvad folk har af indspark til bevægelseslandskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce