Annonce
Odense

Café & Restaurant Kongens Have lukker: - Den tvungne nedlukning tog simpelthen luften ud af ballonen

Café & Restaurant Kongens Have genåbner ikke efter coronakrisen. Det skyldes, at restaurantens økonomi ikke har kunnet klare nedlukningen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Café & Restaurant Kongens Have i Odense genåbner ikke efter coronakrisen. Det skyldes, at restaurantens økonomi ikke har kunnet klare nedlukningen.
Annonce

Odense: Mens langt de fleste af byens restauranter og caféer er genåbnet efter coronanedlukningen, holder Café & Restaurant Kongens Have lukket. Og det bliver den ved med.

Restauranten, som ligger ved Odense Teater, har nemlig set sig nødsaget til at dreje nøglen om, da nedlukningen har taget for hårdt på økonomien. Det fortæller medejer Stig Berthelsen.

- Den tvungne nedlukning tog simpelthen luften ud af ballonen. Vi så ellers frem til nogle gode måneder med både konfirmationer, fødselsdage og bryllupper foruden vores hverdagsgæster. Men da Odense Teater så også lukkede ned og udskød alle forestillinger til efteråret, blev udsigterne bare for lange for os, og pengekassen var ved at være tom, siger Stig Berthelsen, som har forpagtet restauranten sammen med Leo Rebaz og Morten Bay.

Stig Berthelsen overtog sammen med Leo Rebaz og Morten Bay Café & Restaurant Kongens Have ved Odense Teater tilbage i maj 2018. Arkivfoto: Nils Svalebøg

De tre ejere havde i lang tid et håb op at klare sig igennem krisen, men trods tilskud fra regeringens hjælpepakker, var det ikke nok til at holde liv i forretningen.

- Vi troede i lang tid på, at det ville lykkes, og at vi nok skulle kom ud på den anden side. Men som tiden skred frem, og vores kalender blev tømt mere og mere for arrangementer, kunne vi godt se, at det alligevel ikke gik. Det til trods for, at vi fik dækket 75 procent af personalets lønninger. Men med en indtægt på nul kroner og ingen dækning af øvrige faste udgifter, kunne det ikke hænge sammen, siger Stig Berthelsen.

Annonce

Fri for første gang i 20 år

Selvom beslutningen om at lukke restauranten var hård for de tre ejere, og mindst lige så hård at fortælle til personalet, er Stig Berthelsen alligevel ved godt mod.

- Da vi informerede vores personale om lukningen, sagde de: ”Det er aldrig gået bedre. Det kan da ikke passe, at vi skal lukke ned.” Og det havde de ret i. Så det faktum gjorde selvfølgelig ekstra ondt i maven på os. Men sådan er det indimellem. Og vi er bare glade for det, vi har nået, og for samarbejdet med teatret, som har været godt hele vejen igennem.


Vi troede i lang tid på, at det ville lykkes og at vi nok skulle kom ud på den anden side. Men som tiden skred frem og vores kalender blev tømt mere og mere for arrangementer, kunne vi godt se, at det alligevel ikke gik.

Stig Berthelsen, medejer af Café & Restaurant Kongens Have


Hvad der nu skal ske med restaurantens lokaler, ved Stig Berthelsen ikke, men én ting er sikkert for ham.

- For otte uger siden fik jeg en datter. Så nu skal jeg simpelthen bare hygge mig med hende og prøve for første gang i mine 20 år som selvstændig restauratør at holde lidt fri, og så skal jeg derefter ud og finde ud af, hvad det næste projekt eller job skal være, siger han.

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Odense Teater.

Restauranter på Odense Teater

I nyere tid kom der første gang restaurant på Odense Teater i 2006. Restauratør Henning Engstrøm fik forpagtningen af taglokalerne i teaterbygningen i Jernbanegade og kaldte det for Restaurant O.T. Det kunne både henvise til Odense Teater og til en roman af H.C. Andersen.

I juni 2015 lukkede Restaurant O.T., efter teatret ikke havde forlænget forpagtningsaftalen. Restaurantlokalerne blev derefter brugt til skuespillernes prøver.

Efter en større ombygning, der også gav en ny indgang til billetsalget, kunne en ny restaurant se dagens lys i september 2016. Den fik navnet Kongens Have, og forpagter blev Stefan Gravesen, der i 2013 havde åbnet Restaurant Nordatlanten.

I foråret 2018 valgte Stefan Gravesen at stoppe og koncentrere sig om Nordatlanten, da han ikke kunne få en fornuftig forretning ud af Kongens Have. Derefter overtog de nye ejere, Stig Berthelsen, Leo Rebaz og Morten Bay, som åbnede Café & Restaurant Kongens Have i maj samme år.

Nu er restauranten lukket, da coronakrisen har presset økonomien for hårdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce