Annonce
Kerteminde

Cafe-ejer er vred over regeringens sommerpakke: Hvorfor skal Odense have en fordel? - Vi hænger alle med røven i vandskorpen

Udover at eje Hos Michael i Langeskov er Michael Nielsen medlem af regionsrådet for De Konservative og kandidat til byrådet i Kerteminde ved næste kommunalvalg. Foto: Kim Rune
Der bør være lige vilkår for alle, mener Michael Nielsen fra Langeskov.

Langeskov: - Jeg bliver så harm over, at man forfordeler nogle byer frem for andre, fortæller Michael Nielsen, der ejer cafeen "Hos Michael" i Langeskov.

I sidste uge fik han næsten kaffen galt i halsen, da regeringen præsenterede sin sommerpakke, der skal hjælpe Danmark i gang igen. Der er nemlig afsat 50 millioner kroner til restauranter og cafeer, men kun i de fire store byer: København, Aarhus, Odense og Aalborg.

- De får et tilskud for at trække gæster og turister til. Men det betyder i min verden, at de vil trække dem væk fra mig, siger Michael Nielsen, der udover at være cafe-ejer også sidder i regionsrådet for De Konservative.

Annonce

- Jeg kan sagtens forstå, at de lider inde i Odense, men undskyld - det gør vi også ude i de mindre byer. Vi har også kæmpet for at holde skindet på næsen.

Mærkeligt tilskud

- Nu er vi nået dertil, hvor vi nærmer os normale tilstande, og så går man ind og forfordeler nogle de store byer i landet. For vores vedkommende er det Odense, som pludselig får en fordel i forhold til mig til at tiltrække gæster til deres restaurationer, forklarer Michael Nielsen.

Cafeer og restaurationer i de fire store byer kan få op til 50.000 kroner i tilskud, og pengene kan bruges til arrangementer, rabatter eller andre særlige tilbud.


Alle hænger med røven i vandskorpen. Og så pludselig er det kun dem i de store byer, der kan få en ekstra håndsrækning.

Michael Nielsen


- Det ville da være fantastisk, hvis jeg også kunne få det, der er ikke noget, jeg hellere ville, end sætte mine priser ned og have et fuldt hus.

- Jeg synes simpelthen, det er en mærkelig måde at anskue det på. Vi hænger alle med røven i vandskorpen. Og så pludselig er det kun dem i de store byer, der kan få en ekstra håndsrækning.

Annonce

Fantastisk land

Hvad skal regeringen gøre i stedet for?

- Enten skulle man lade være med at gøre noget og så kæmpe på almindelige markedsvilkår. Eller også kunne man lave nogle generelle tiltag; momsfritagelse, eller andre tiltag, hvor man lettede det for hele branchen.

Michael Nielsen har tidligere fået del i regeringens corona-pakker, og han understreger, at han bestemt ikke er utaknemlig.

- Det er virkelig fantastisk, at vi lever i et land, hvor man kan slippe igennem sådan noget her på den mest nådige måde, man kan forestille sig. Men når vi så netop har stået solidarisk skulder ved skulder, så er det underligt, at vi pludselig når til et tidspunkt, hvor der er nogen, der skal have mere end andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Danmark foran ved pausen

Annonce