Annonce
Sydfyn

Café åbner på havnefronten: Plantebaseret kost med noget til kødelskerne

Lene Aagaard (TV) og Ditte Poulsen glæder sig over, at de snart kan byde de første kunder velkommen til deres ny spisested Greeneats. Foto: Rasmus Henriksen
Den 4. juli åbner et nyt spisested på havnen i Svendborg. Lene Aagaard og Ditte Poulsen har lagt deres erfaringer sammen og skabt spisestedet Greeneats, der vil have fokus på det grønne køkken.

Svendborg: Efter et år uden aktivitet er der igen kommet liv i det tidligere røgeri på Jessens Mole.

Efter at have mødt hinanden i restaurationsbranchen har Lene Aagaard og Ditte Poulsen besluttet sig for at kombinere deres erfaringer og kaste sig ud i et madeventyr sammen ved at skabe et nyt spisested ved navn Greeneats.

Som navnet på caféen antyder, vil plantebaseret kost være i fokus. Men når de første kunder passere døren den 4. juli, vil spisestedet lægge stor vægt på at kunne tilbyde noget til alle, forsikrer Lene Aagaard, der får ansvaret for køkkenet.

- Du vil kunne få et lækkert måltid, uanset om du er til plantebaseret kost, allergisk overfor eksempelvis gluten, eller om du er til en stor, saftig burger, fortæller hun.

Menukortet er endnu ikke lagt fast. Og det vil løbende udvikle sig.

- Vi vil prøve nogle ting af og se, hvad kunderne synes om dem. Og så vil retterne også variere efter årstid. Fælles for dem er, at de vil være lavet fra bunden,

- Vi ved, vi skal være anderledes for at slå igennem. Derfor har vi et stort fokus på det grønne, men der vil stadig plads til alle, bekræfter Lene Aagaard.

Annonce
Som skiltene signalerer, vil det grønne være i centrum. Men menuen vil bestemt også kunne friste dem med hang til en stor, saftig burger, forsikrer Lene Aagaard og Ditte Poulsen. Foto: Rasmus Henriksen

Hårde odds og høj service

De nu lyse lokaler har tidligere huset en italiensk restaurant og flere andre butikker med det til fælles, at de endte med at lukke. Og det er en usikker branche, de to kvinder har kastet sig ind i som selvstændige, erkender de.

- Det er hårde odds. Men vi har ikke kastet os naivt ind i det, slår Ditte Poulsen fast.

Gennem sine jobs i restaurationsbranchen, hvor hun ud over at være tjener også har været sælger, har hun samlet erfaringer sammen til en dag at kunne åbne sit eget sted.

Ud over den gode mad, vil den gode service være højt prioriteret, forklarer Ditte Poulsen.

- Vi kommer til at levere en sublim service og et godt værtskab. Det vil ikke køre som et samlebånd. Tjenerne vil være engagerede og have indsigt i den mad, der serveres. Og de vil lytte til kundernes ønsker og inputs. Hos os er menuen ikke fastlåst, oplyser Ditte Poulsen.

Makkerparret er i fuld gang med at færdiggøre de sidste detaljer i butikken. Desuden råder caféen over en terrasse med mulighed for overdækning og med plads til cirka 50 spisende gæster, som vil have udsigt til havnen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce