Annonce
Sydfyn

Bytte bytte landskab

Morten Steen Hebsgaard og Tommy Petersen fra kunstnergruppen A Kassen på besøg i Faaborg, hvor de mødtes med bl.a. borgmester Christian Thygesen. De to øvrige medlemmer af kunstnergruppen er Christian Bretton-Meyer og Søren petersen.

Kunstnergruppen A Kassen, der er ét af hovednavnene på Heartland Festival, vil ombytte pletter af Egeskovs park med dels en urban spot, dels et stykke havn

Annonce

Hvordan idéen om at ombytte to områder på Egeskov med to andre fynske destinationer egentlig opstod, står ikke længere helt klart for de fire kunstnere i A Kassen.

De gjorde snarere, som de plejer, da de fik opgaven og begyndte at spekulere over, hvad deres bidrag til Heartland Festivalen skulle være.

Og dér rækker begrebet "at tænke ud af boksen" slet ikke langt nok uden for det normale og konventionelle, der måske ville være endt med en skulptur.

For A Kassen har en undersøgende - til tider legende - tilgang til deres stedsspecifikke kunst, hvad enten det nu handler om afstøbninger af vandpytter, om at se hvad der sker, hvis et værk ikke er et værk, men i stedet en udstillingsgæst eller om at lade tilfældet skabe et forlæg for en bronzeskulptur

- At være fire sammen i en gruppe er ligesom at være et musikband, siger Christian Bretton-Meyer fra A Kassen.

- Vi snakker og får idéer, men ender altid med at finde en fælles tanke.

Det betyder, at idéerne kan drives længere ud, blive mere vilde, mere skøre, men også mere nuancerede og udfordrende, end hvis hver kunstner sad for sig selv og kom med forslag. Selv siger A kassens medlemmer, at de er et typisk eksempel på, at én plus én plus én plus én ikke bare er fire, men meget, meget mere.

Annonce

Generøst tilbud

Til Heartland Festivalen er det A Kassens plan, at et stykke af Egeskovs voldgrav skal bytte plads med et stykke af Faaborgs havn. Samt at et stykke Egeskov-park skal bytte plads med et stykke af Odense bymidte, hvis ellers aftalerne med Odense Kommune falder på plads.

Faaborg-Midtfyns borgmester, Christian Thygesen, kunne derimod straks se ideen med at lade lidt af Faaborg komme til Egeskov og i stedet for lidt af voldgraven til Faa-borg havn.

Som Heartland Festivalens programchef Rasmus Quistgaard sigee r er det et ret generøst tilbud fra A Kasse: Egentlig lyder opgaven på at skabe et værk til Egeskov.

Men med ombytningerne bliver der også værker de to udvalgte steder på Fyn, kvit og frit.

Helt praktisk bliver jord og belægning, og hvad der ellers måtte være i en cirkel med en diameter på omkring seks-otte meter, flyttet helt fysisk.

Grave op, køre væk, anlægge igen.

I tilfældet Faaborg Havn er der tale om et stykke havnekaj, en bro og nogle både, der skal flyttes til Egeskov, mens et udsnit af Egeskovs voldgrav i stedet får placering i Faa-borg.

Værkerne bliver liggende længe efter, at Heartland Festivalen er overstået. Helt til Egeskov lukker for sæsonen 23. oktober, vil Egeskov, Faaborg og Odense være intimt forbundet, inden det hele flyttes tilbage igen.

Men hvad er meningen?

Selv betragter A Kassen deres kommende værk som en slags moderne collage. Eller som en muskelbiopsi, hvor man skærer en luns kød ud og anbringer den et andet sted for at nærstudere den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Debat

Mit digitale åndedræt

Annonce