Annonce
Kerteminde

Byt til nyt i Byttebixen på genbrugspladsen: Nu kan dine gamle ting få nyt liv hos andre

Kommunikationsmedarbejder ved Kerteminde Forsyning, Martin D. Knudsen, understreger, at kvaliteten og standarden på de ting, der indleveres i Byttebixen, skal være god. Foto: Mette Louise Fasdal
Mange af Kerteminde Forsynings kunder har ønsket et sted på Kerteminde Genbrugsplads, hvor de kunne sætte de genbrugsting, der var for gode til at ryge i en container. På lørdag åbner Byttebixen.
Annonce

Kerteminde: Den bedste affaldshåndtering er direkte genbrug, og meget af det affald, som indleveres på Kerteminde Genbrugsplads, kunne sagtens leve videre i et nyt hjem eller i en anden sammenhæng.

Kerteminde Forsyning vil helst minimere mængden af affald, der kommer i containerne.

- Affald skal helst ikke blive til affald. Genbrug er jo vores DNA, forklarer Martin D. Knudsen, der er kommunikationsmedarbejder i Kerteminde Forsyning.

Mange af Kerteminde Forsynings kunder har efterspurgt, om det ikke var muligt at få et hjørne på genbrugspladsen, hvor de kunne sætte ting, der var for gode til at ryge i containerne. For når tingene først er røget derned, må de ikke tages op igen.

Siden genbrugspladsen i Kerteminde blev ombygget og moderniseret, har det derfor også været Kerteminde Forsynings plan, at der skulle indrettes en byttebiks på pladsen.

Og nu er den klar.

På lørdag åbner "Byttebixen". Fra klokken 9 er der kaffe og kage til de først 100 besøgende på genbrugspladsen på Hindsholmvej i Kerteminde. Kagen er faktisk også "genbrugskage" - studenterbrød og romkugler, som er rørt sammen af kagerester.

Affald skal helst ikke blive til affald. Genbrug er jo vores DNA.

Martin D. Knudsen, kommunikationsmedarbejder ved Kerteminde Forsyning.

Annonce

Høflig selvbetjening

Byttebixen er indrettet i en bygning lige ved siden af elektronik - og kemikalieaffald, og der står allerede en del ting på hylderne og på gulvet, som venter på at få et nyt liv i et andet hjem.

Faktisk har Kerteminde Forsynings kommunikationsmedarbejder også selv leveret nogle af tingene.

- Både jeg og mine kolleger har fået ryddet lidt ud i vores gemmer her op til åbningen, smiler han og viser et par glas frem, som er noget af det, han selv har taget med hjemmefra i en papkasse.

Har du også noget, som du mener, at andre kan bruge, skal du være mere end velkommen til at møde op med det på åbningsdagen. Der skal nok findes en plads til det.

Martin D. Knudsen fortæller, at Byttebixens åbningstider følger pladsens bemandede åbningstider. Dem er du derfor nødt til at skrive dig bag øret, for hvis du står med nogle store ting - som en sofa eller et bord, kan du ikke komme af med dem. De store ting kan simpelthen ikke komme igennem den almindelige dør til Byttebixen. De skal ind gennem porten, som det kun er personalet, der kan åbne.

Ellers er princippet for Byttebixen, at der er høflig selvbetjening, understreger han.

Annonce

Nej tak til elektronik og farligt affald

Martin D. Knudsen fortæller, at Byttebixen tager imod alle hele og pæne genbrugsting.

Samtidigt pointerer han også, at der ikke må sættes elektronik, madvarer, hårde hvidevarer, farligt affald eller tøj.

- Den slags er der containere til andre steder på pladsen, forklarer han.

- Selvfølgelig vil der på et tidspunkt være nogle, som kommer til at sætte noget, som ikke hører til her, men så finder vi ud af det, siger Martin D. Knudsen, der ikke satser på, at Byttebiksen vil blive oversvømmet af skrammel, som ikke kan bruges.

Det er nemlig stadig vigtigt lige at tænke over kvaliteten af det, man sætter.

- Det skal være i god stand, forklarer Martin D. Knudsen.

Byttebixens åbningstider følger pladsens bemandede åbningstider. Foto: Mette Louise Fasdal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce