Annonce
Middelfart

Byrgesen tilfreds med ministersvar i slamsag - forventer at styrelse overvejer tilladelse nøje

Kolding slam skal ikke sejles til Trelde Næs, mener Karsten Byrgesen, løsgænger i Fredericia Byråd. Han er tilfreds med, at miljøminister Lea Wermelin (S) giver udtryk for, at hun også er bekymret for tilstanden i Lillebælt, og at tilladelser til klapning skal være miiljø- og naturmæssigt forsvarligt. Karsten Byrgesen mener, at Kolding må droppe deres marina city, hvis de ikke selv kan beholde slammet. Foto: Søren Gylling
Karsten Byrgesen har fået svar på syv spørgsmål om dumpning af slam fra Kolding Kommune.  Han er tilfreds med svarene, som, han mener, viser, ministeren bekymrer sig om Lillebælt. Han mener, Kolding bør finde alternativ til dumpning eller opgive planen om Marina City.

Lillebælt: Byrådsmedlem Karsten Byrgesen, løsgænger i Fredericia Byråd, har rettet en stribe spørgsmål direkte til miljøminister Lea Wermelin (S) omkring Kolding Kommunes ønske om at dumpe 360.000 kubikmeter slam ved Trelde Næs og har nu fået svar.

- Hun kan selvfølgelig ikke blande sig i sagsbehandlingen, men jeg er tilfreds med hendes svar. Hun lover, at Miljøstyrelsen vil træffe deres afgørelse på et tilstrækkeligt oplyst grundlag, og det tolker jeg til, at hun mener, at Miljøstyrelsen ikke bare skal levere et gummistempel på klaptilladelsen, siger Karsten Byrgesen.

I sit svar skriver ministeren blandt andet:

"Jeg deler din bekymring for tilstanden i Lillebælt og vores havmiljø generelt. Naturen er i krise. Det gælder både på land og i havet. Vi skal passe godt på vores havmiljø. En tilladelse til klapning skal derfor gives på et grundlag, der er natur- og miljømæssigt forsvarligt".

Karsten Byrgesen havde stillet syv konkrete spørgsmål, men han accepterer, at ministeren har sammenfattet spørgsmålene og giver et samlet svar.


Hun lover, at Miljøstyrelsen vil træffe deres afgørelse på et tilstrækkeligt oplyst grundlag, og det tolker jeg til, at hun mener, at Miljøstyrelsen ikke bare skal levere et gummistempel på klaptilladelsen.

Byrådsmedlem Karsten Byrgesen (løsgænger)


- Jeg skal ikke bestemme, hvordan ministeren svarer, men jeg er tilfreds med, at det sker, og at hun deler min og mange andres bekymring for Lillebælt, siger han.

Karsten Byrgesen har i forbindelse med byrådets debat om Kolding Kommunes slam ønsket en skarp understregning af, at hvis Kolding ønsker at bygge luksusboliger ved fjorden, må de finde en løsning på at genanvende materialet, de graver op.

- Det her handler om penge. Der er andre løsninger, men jeg har til gode at høre, at det ikke bunder i økonomi, at det ikke skal udnyttes, siger Karsten Byrgesen.

Men Kolding Kommune har fået undersøgt alternativer, og de viser sig ikke at være mulige?

- Igen tror jeg, at det handler om mulige forhold til økonomi. Man vælger klapansøgningen, fordi man ved, at det sandsynligvis bliver imødekommet, siger Karsten Byrgesen.

Hvis materialet skulle genanvendes, ville det tage flere år, før det måske kan anvendes. Det fremgår også af Koldings ansøgning om klaptilladelse, at der ikke er plads til materialet på de depoter, der findes i nærheden?

- Så er det måske bare sådan, at man må konstatere, at det projekt, man ønsker at realisere, ikke KAN realiseres. Hvis nogle ønsker at bygge 17 etagers højhus i Fredericia, kunne det måske også være fint, lige bortset fra at det ikke kan lade sig gøre. Og så må projektet droppes, siger Karsten Byrgesen.

Miljøstyrelsen har endnu ikke afgjort Kolding Kommunes ansøgning om klaptilladelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce