Annonce
Kerteminde

Byrødder tilfredse med prognosen for kommunens økonomi: - Vi kommer ud af det med skindet på næsen

Misbrug har kostet dyrt på børn - og skoleområdet. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Kerteminde Kommunes byråd godkendte torsdag aften budgetterne, og der blev lagt vægt på, at de forskellige udvalg må løfte hinanden i flok.

Nordøstfyn: - Der er enkelte steder, hvor der står for små tal, og der er enkelte steder, hvor vi ikke har haft det forbrug, som vi havde regnet med. Men der er få steder, hvor vi ikke har ramt rigtigt, sagde borgmester Kasper E. Olesen, da Budgetopfølgning 2 skulle godkendes på byrådsmødet torsdag aften.

- Vi skal også have in mente, at der har været store besparelser. Det har været hårdt arbejde, men kommunens ansatte har leveret et flot arbejde, fastslog han.

Det eneste aber dabei, han havde, var på anlægsområdet, hvor han gerne havde set, at byggeriet af en ny daginstitution var kommet i gang i Munkebo.

Fra anlægskontoen overføres nu 20.094 millioner kroner.

Hans Luunbjerg (V) var tilfreds med bundlinjen, men syntes, at det var ærgerligt, at der nu overføres penge på anlægskontoen.

På sigt kunne han godt frygte, at Kerteminde Kommune ville få en dummebøde, fordi han mener, at serviceudgifterne skrider - ligesom det er tilfældet på landsplan.

- Dummebøder er noget, der hører til i rockermiljøet, og jeg har en tiltro til, at regeringen ikke vil give nogen dummebøde, sagde Jesper Hempler (SF), der også var tilfreds med budgettet for sit udvalg, miljø - og teknikudvalget.

Annonce

Udvalg kan redde hinanden

Britt Pedersen (S) har et underskud på 6,5 millioner kroner i det udvalg, hun er formand for, ældre - og handicapudvalget, men overordnet set var hun også glad.

- Vi kommer ud af det med skindet på næsen, og vi har haft nogle dygtige medarbejdere, der har løbet stærkt.

Hun var ikke ene som at lade en ros falde til de kommunale medarbejdere.

Også Klavs Norup Lauridsen (K) kom med rosende ord. Han kaldte budgetopfølgningen for alle udvalg "rimeligt."

- Vi bliver reddet af godt vejr, og at det går godt ude i verden. Det ene udvalg kan redde det andet. Det er ligesom, når man spiller uafgjort i en kamp og er afhængig af, om andre hold klarer sig godt, pointerede han.

Han mente også, at udvalgene skulle blive bedre til at stoppe og kigge på, hvordan det står til.

- Blinker det grønt, gult, eller er det helt rødt?

Misbrug skaber overtræk

Et af de områder, hvor det pludselig begyndte at blinke rødt, er på misbrugsområdet. Det ligger i børn - og skoleudvalget, og det har skabt et overtræk på 4,6 millioner kroner på kontoen.

Formand for udvalget, Jutta Lundqvist Nielsen fortalte, at udvalget nu vil følge op på området hver måned, men samtidigt har det også stillet sig spørgende overfor, om området egentlig hører til i det rigtige udvalg.

Kasper E. Olesen fortalte, at det var blevet drøftet i økonomiudvalget, og her havde man besluttet, at området bliver i børn - og skoleudvalget.

Alex Haurand (SF) mente også, at området lå det rigtige sted, fordi det også drejer sig om, hvad børnene vokser op i, men samtidigt mente han også, at området var alles ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce