Annonce
Kerteminde

Byrådspolitikere takkede hinanden for hjælpen med budgetterne: Det modbeviser historien om, at Kerteminde er en fattig kommune

- I det store hele ser det helt positivt ud, mente Kerteminde Kommunes borgmester, Kasper E. Olesen (S), på torsdagens byrådsmøde. Foto: Mette Louise Fasdal
Da byrådspolitikerne torsdag aften fulgte op på årets budgetter, var der bred enighed om, at det går godt i kommunen - også med samarbejdet i byrådet.

Nordøstfyn: Hvis det havde været tilladt, var de sikkert brudt ud i jubelsang, men nu er det for tiden nødvendigt at holde to meters afstand, hvis man skal synge.

Derfor sprang byrådspolitikerne i byrådssalen i Kerteminde Rådhus torsdag aften jubelsangen over, men de undlod dog ikke at være et fælles kor af roser til hinanden, da det var budgetopfølgning.

- I det store hele ser det helt positivt ud, selv om 2020 har været præget af en ubekendt modstander, coronavirussen, sagde Kerteminde Kommunes borgmester, Kasper E. Olesen (S).

Annonce

Kassebebeholdningen lyder på 165 millioner kr.

Græsset er blevet slået

Jesper Hempler (SF) syntes også, at der var grund til at være stolt af det resultat.

- Det er en solid likviditet, og det modbeviser historien om, at Kerteminde er en fattig kommune. Det går godt for kommunen, pointerede han og kunne selv glæde sig over overskud i det udvalg, som han er formand for, miljø - og teknikudvalget.

- Og så er det faktisk et år, hvor vi også har fået slået græs, sagde han og håbede, at det var noget, som Hans Luunbjerg (V) havde bemærket.


Det er en solid likviditet, og det modbeviser historien om, at Kerteminde er en fattig kommune. Det går godt for kommunen.

Jesper Hempler, byrådsmedlem i Kerteminde Kommune for SF


Ved sidste års budgetopfølgning undlod Jesper Hemplers byrådskollega nemlig ikke at undre sig over, at der var overskud på teknisk udvalgs konti, når der sidste år var mærkbart meget ukrudt og højt græs i kommunen

Hans Luunbjerg havde bemærket, at der var blevet slået græs i år.

- Men jeg kan godt finde noget andet klage over, lyd hans replik tilbage til Hempler.

Annonce

Positive Britt

Britt Pedersen (S) havde også taget de positive briller på.

- Det er en fin budgetopfølgning. Vi overholder servicerammen. Det er godt gået set i forhold til Covid-19, understregede hun.

Hun er formand for ældre - og handicapudvalget, som i år har været særlig udfordret.

- Men vi har som byrådsmedlemmer været indstillet på at hjælpe hinanden, når der var behov for det, og det vil jeg gerne takke for, sagde hun.

Hendes udvalg kommer ud med et underskud på 19 millioner, men da Kerteminde Kommune har et pænt overskud på corona-kontoen. Her står omkring 6,6 millioner, som er resterne af de cirka 40 millioner kroner, som Kerteminde fik i såkaldt Covid-19-kompensation, mente Britt Pedersen ikke, at underskuddet alligevel så så slemt ud.

- Det siger min lommeregner på mobiltelefon i hvert fald, sagde hun med et smil.

Annonce

Tak fra Jutta

Jutta Lundqvist Nielsen (EL) takkede også sine byrådskolleger for et godt samarbejde og sendte samtidigt et skulderklap ud til de enheder, som hun er formand i børn - og skoleudvalget.

- Vi går ud med et flot resultat, og det kan vi også takke dem for, fordi de har været gode til at holde pengene tilbage, påpegede hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce