Annonce
Kerteminde

Byrådspolitiker vil have det blå flag tilbage til Kerteminde

De Radikale vil gerne bruge de penge, det koster at få det blå flag tilbage til Kerteminde.Arkivfoto: Vibeke Volder
De radikale ønsker det blå flag tilbage til Kerteminde. Det er en lille investering i forhold til den store effekt, siger Sanne Stemann Knudsen

Kerteminde: Man har skulle spejde langt efter det blå flag i Kerteminde i år.

Det var nemlig sparet væk. Men hvis det står til byrådspolitiker Sanne Stemann Knudsen (R), skal flaget tilbage til næste år.

- Hos de radikale mener vi, at det er en lille udgift i forhold til den store positive signalværdi, det sender. Vi er sikre på, at de penge tjenes mange gange ind igen, forklarer hun.

Sanne Stemann Knudsen mener, at det blå flag koster omkring 100.000 kroner, men har valgt at undersøge sagen nærmere.

- Jeg har lavet en forespørgsel til administrationen, så jeg præcist kan få at vide, hvad det koster.

Annonce

Klandrer ikke nogen for besparelserne

Selvom Sanne Stemann Knudsen synes, at det er på tide at få det blå flag tilbage, så bebrejder hun ikke nogen for besparelserne.

- Det var her, man valgte at spare, og jeg har selv været med til at spare på ubehagelige områder, så jeg klandrer ikke nogen for det. Men vi er overbeviste om, at den her investering kommer mange gange igen, siger hun.

Det var miljø- og teknikudvalget, der valgte at spare tre millioner kroner på veje, strande, blomsterbede og ukrudtbekæmpelse. Det gik udover det blå flag, som blev vurderet for dyrt at have.

En turismemagnet

Når Sanne Stemann Knudsen siger, at det er en investering, der er godt givet ud, mener hun, at det blå flag bliver bemærket. Både blandt de lokale og turister fra både ind- og udland.

- Det handler både om, at vi kan lokke turister til, men også om, at lokale vælger at holde deres ferie herhjemme. Det kan det blå flag være medvirkende til, og derfor er jeg sikker på, at det er en god investering. Om hvorvidt det er realistisk at få det blå flag tilbage, svarer Sanne Stemann Knudsen:

- Det håber jeg. Jeg tror på, at vi i fællesskab godt kan finde de penge. Det handler jo ikke om en politisk ideologi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce