Annonce
Assens

Byrådspolitiker skifter parti: - Jeg kunne ikke se mig selv stille op for DF ved næste valg

Betina Signe Christiansen forlader Dansk Folkeparti til fordel for det nystiftede parti De Lokalnationale. Hun har siddet i Assens Byråd siden 2013 og har tidligere brugt navnet Betina Signe Stick. Fremover vil hun bruge sit efternavn Christiansen, oplyser hun. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Betina Signe Christiansen synes, at DF er for topstyret og har meldt sig ind i det nye parti De Lokalnationale. DF's gruppeformand i Assens, Jens Henrik Thulesen Dahl, er skuffet.

Haarby: Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Assens blev med ét slag mindre, da Betina Signe Christiansen fredag meddelte, at hun forlader partiet til fordel for nystiftede De Lokalnationale.

- Jeg kunne ikke se mig selv stille op for DF ved næste valg, konstaterer lokalpolitikeren.

Dansk Folkeparti er for topstyret, mener Betina Signe Christiansen (tidligere brugte hun efternavnet Stick), som flere gange har følt, at der var en uoverensstemmelse mellem partiets linje og hendes egne holdninger.

Annonce

For eksempel i debatten om omskæring af drengebørn.

- Først meldte DF ud, at det skulle være forbudt, og så skulle det ikke være forbudt alligevel. Jeg ville gerne have et forbud. Der er også mange lokale ting, hvor man er nødt til at agere anderledes, end en stram partipolitik udstikker. Det er ikke ens, hvad man oplever i Thyregod og Assens, siger lokalpolitikeren.


Ja, jeg kan da godt være lidt skuffet over, at hun ikke har givet udtryk for, hvis der var ting, vi skulle gøre anderledes.

Jens Henrik Thulesen Dahl.


Partiskiftet har ikke noget at gøre med samarbejdet i den lokale DF-afdeling, understreger Betina Signe Christiansen og nævner, at aktiv dødshjælp, aktiv afmelding fra organdonation og en stram udlændingepolitik er mærkesager, som det nye parti og hun har til fælles.

- De Lokalnationale har en social side, som jeg bedre kan se mig selv i, end i nogen andre partier. Vi har et partiprogram, men vi har også lov til at udvise handlekraft og mene noget individuelt, lyder det.

Thulesen Dahl skuffet

Jens Henrik Thulesen Dahl, partiets stemmesluger og spidskandidat i Assens Kommune, er umiddelbart skuffet over udmeldingen og udmeldelsen.

- Jeg må indrømme, at det kommer som en stor overraskelse. Jeg ser det nu her, da I skriver om det på fyens.dk (først på eftermiddagen fredag, red.). Jeg har ikke fået noget varsel, siger han.

Jens Henrik Thulesen Dahl og Lars Kolling sad - nu i datid - i byrådet sammen med Betina Signe Christiansen. Han beskriver samarbejdet i byrådet med hende som godt.

- Er du skuffet over, hun ikke har givet udtryk for noget?

- Ja, jeg kan da godt være lidt skuffet over, at hun ikke har givet udtryk for, hvis der var ting, vi skulle gøre anderledes. Eller hvis der var noget, hun var utilfreds med på den måde, vi agerer lokalt. Og egentlig også, at jeg ikke lige har fået et praj om det sådan rent samarbejdsmæssigt. Det er ærgerligt, svarer Jens Henrik Thulesen Dahl.

Jens Henrik Thulesen Dahl sidder i byrådet for Dansk Folkeparti i Assens Kommune. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- Har I haft samarbejdsvanskeligheder?

- Nej, det synes jeg ikke, vi har, siger han.

Han vil nu se tiden an, men vurderer, at jo mere splittet op byrådet er, jo sværere kan det være  at indgå forpligtende samarbejder.

Ifølge Betina Signe Christiansens pressemeddelelse, er den nye partifarve lilla - rød og blå sat sammen.

- Det er meget der, hvor vi har stået. På det sociale område, i hvert fald lokalt, der er vi nok mere røde end blå, bemærker Jens Henrik Thulesen Dahl til farven lilla.

Annonce

Bliver i byrådet

Betina Signe Christiansen bliver siddende i Assens Byråd som medlem af De Lokalnationale.

- Har du overvejet at forlade byrådet, fordi du blev valgt ind for et andet parti?

- Nej. Den der vil jeg gerne lade ligge. Så kalkuleret er jeg slet ikke. Jeg har truffet et valg om at følge den sti, jeg som menneske er beregnet til at træde. Jeg ønsker stadig at gøre en forskel og sætte et aftryk på mit lokalområde.

- Hvordan vil borgerne i Assens Kommune opleve, at du har skiftet parti?

- De vil opleve en politiker, der er sat mere fri. Jeg kan sige, hvad der passer mig og skal ikke spørge nogen om lov, siger Betina Signe Christiansen.

Betina Signe Christiansen har været medlem af Assens Byråd siden hun blev valgt for Dansk Folkeparti i 2013. Hun har blandt andet været formand for Social- og Sundhedsudvalget.

De Lokalnationale

De Lokalnationale vil blandt andet arbejde for aktiv dødshjælp i Danmark, at Danmark skal forlade EU og at borgere i Danmark automatisk skal være organdonorer. 

Partiet stiller både op til kommunalvalget og regionsrådsvalget i 2021 og har foreløbig tre folkevalgte medlemmer: Betina Signe Christiansen (Assens Byråd), Carsten Kudsk (Nyborg byråd) og Christell Gall (Odense Byråd). 

Med Betina Signe Christiansens partiskifte har DF nu to mandater tilbage i Assens Byråd. Ved kommunalvalget i 2017 fordelte de personlige stemmer på DF's dengang tre folkevalgte sig således:

Jens Henrik Thulesen Dahl: 1.390

Lars Kolling: 239.

Betinge Signe (Stick) Christiansen: 144.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce