Annonce
Odense

Byrådsnavne

Der blev leet i byrådssalen, da borgmester Anker Boye (S) efter som ordstyrer at have sat en debat i gang, igen tog ordet og kom med en længere udredning om nogle forslag til ændringer, som Dansk Folkeparti havde til byrådets nye bosætningsstrategi. Forslagene havde han - i byrådssalen - inden da handlet af med de to DF'ere, Christel Gall og Pernille Bendixen.

- Nu tier du stille, Anker, sagde borgmesteren til sig selv og ud i byrådssalen, inden han gav ordet videre til sin mulige efterfølger som borgmester, partifællen Peter Rahbæk Juel.

Inden et byrådsmøde gættes der ofte blandt rådhusbetjente, presse og andre på, hvor lang tid det vil tage. Onsdag var strategi- og kommunikationschef Michael Bruhn Frederiksen tæt på at ramme helt i plet. - Mon ikke det tager en time og 15, sagde han.

Mødet tog en time og 18 minutter.

Og hvis de to rådmænd Jane Jegind (V) og Brian Skov Nielsen (EL) med assistance af Helle Nielsen (S) ikke havde haft en kort ordveksling om, hvad et "friplejehjem" egentlig betyder, så ville de 75 minutter have siddet i skabet.

For Konservatives ordfører Kristian Guldfeldt var det en lise, at mødet ikke varede længere. Han trippede nemlig for at komme af sted til et sølvbryllup i familien.

Mon Radikales Susanne Crawley Larsen ikke regner med at fortsætte som rådmænd efter valget i 2017? I en sag om en lokalplan til Nyt OUH bemærkede hun i hvert fald, at "det måske kan blive min nye arbejdsplads". Nuvel hun er kun 51, så hun har et langt spand af år, hvor hun kan vende tilbage til gerningen som kræftoverlæge.

- To af de borgerlige partier havde indkaldt stedfortrædere til onsdagens byrådsmøde. Den konservative rådmand Steen Møller havde sammen med Venstres Brian Lauridsen meldt afbud. De blev begge erstattet af gamle kendinge, nemlig Tommy Hummelmose fra Konservative og Anette Thysen fra Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce