Annonce
Middelfart

Byrådsmedlemmer og betjente: - Der skal mere politi herud

Kent Mosgård (V) (t.h.) og Steffen Daugaard (DF) (t.v.) har en plan for, hvordan man i første omgang kan få mere politi til Middelfart. Arkivfotos: Kim Rune/Jens Wognsen.
Byrådsmedlemmerne Kent Mosgård (V) og Steffen Daugaard (DF) kæmper for flere betjente til Middelfart.
Annonce

Nordvestfyn: De har begge arbejdet i en årrække på den nu solgte politistation i Middelfart, og de sidder i byrådet og har en fælles mission om, at der skal flere lokalkendte betjente tilbage til byen.

Venstres Kent Mosgård og DF's Steffen Daugaard ser gerne, at der som en start rykker op mod 10 betjente fra politigården i Odense til Middelfart.

- Der mangler nogle med et lokalkendskab, og som bor herude lokalt, siger Kent Mosgård, der gerne ser fire-seks efterforskere plus et par forebyggelses- og færdselsbetjente udstationeret ved Lillebælt.

Beredskabet i Odense rykker i dag ud til 112-opgaver, hvor Fyns Politi har en særlig patrulje, der dækker Vestfyn. Mosgård forestiller sig, at den med tiden også bliver bemandet med lokale folk.

Han mener, at man hurtigere vil kunne handle i indbrudssager og komme udfordringer med unge, der har holdt til omkring banegården og Kulturøen i Middelfart, i forkøbet.

- I gamle dage fik man hurtigt sat navn på, og den lokale forebyggelsesmand, som var mig, kunne i samarbejde med den kommunale SSP agere på det med det samme. Indenfor et par dage havde vi været forbi forældrene for at tage en snak. Nu går der længere tid plus, at det ikke er en lokal forebyggelsesmand, nævner Kent Mosgård, der i 2005 kom til stationen i Middelfart og efter en årrække rykkede videre.

Kent Mosgård, byrådsmedlem og tidligere lokalbetjent, fortæller, hvordan han mener, der kan komme mere politi til Middelfart. Arkivfoto: Jens Wognsen.
Annonce

Virkeligheden er andet end tal

Mosgård understreger, at han udtaler sig som byrådsmedlem, privat borger og tidligere lokalbetjent, men ikke på vegne af Fyns Politi. Han peger på, at flere betjente til Middelfart vil løse nogle af pladsproblemerne på politigården i Odense.

Og så undrer han sig over, at der tilsyneladende er forsvundet funktioner fra Middelfart, da man i 2016 i forbindelse med en reorganisering af politiet varslede, at Middelfart-kontoret skulle huse en del medarbejdere fra færdsels- og forebyggelsesafdelingen.

Chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj var ikke dengang en del af den øverste politiledelse på Fyn, men bekræfter, at der i dag hovedsageligt kun holder prøvesagkyndige til på Mandal Allé, hvor kontoret ligger.

Steffen Daugaard (DF) blev ansat på stationen i Middelfart tilbage i 1989 og er tidligere mangeårig fællestillidsrepræsentant for betjentene på Fyn. Han mener, at virkeligheden er noget andet end tallene fra politiet, der viser, at responstiden er nedbragt, og flere bliver sigtet for lovovertrædelser.

Det er den oplevede tryghed blandt borgerne og nærværet, der er vigtigst, mener han.

- Vi er blevet alt for fokuseret på tal. Der skal noget mere politi herud, og vi har nogle arbejdspladser stående, vi betaler husleje for. Mere tilstedeværelse vil gøre en kæmpeforskel. Når jeg møder folk rundt i byen, er det eneste, de snakker om, hvornår der kommer mere politi, lyder det fra DF'eren.

Han peger på, at man kan spare en del tid, ikke mindst på motorvejen, hvis det var lokale efterforskere - og ikke betjente fra Odense - der sad med de lokale sager.

Chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj ønsker ikke at svare på de konkrete forslag, mens Folketinget forhandler om et nyt politiforlig.

Steffen Daugaard har også været ansat på den nu solgte politistation i Middelfart. Arkivfoto: Jens Wognsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce