Annonce
Middelfart

Byrådsmedlem vil have gang i whistleblowerordning: - Nu kan vi jo se, hvor galt det er gået i andre kommuner

Karin Riishede er medlem af byrådet for Venstre. Privatfoto

Lokaldebat: I Middelfart Kommune kan vi godt lide at lægge os i front på mange områder, så skulle vi ikke også gøre det på dette område?

Senest december 2021 skal der etableres whistleblowerordninger i alle landets kommuner som følge af et EU-direktiv – Whistleblowerdirektivet.

Men her ved starten af 2021 er det kun 23 af landets 98 kommuner, som på eget initiativ har oprettet whistleblowerordninger, og Middelfart Kommune er én af de kommuner, som endnu ikke har oprettet en sådan ordning.


Nu kan vi jo se, hvor galt det er gået i andre kommuner, specielt i én af nabokommunerne. En lignende situation – eller bare noget, der ligner – ønsker vi ikke i Middelfart Kommune, så lad os nu komme i gang med implementeringen af en whistleblowerordning.

- Karin Riishede (V)


Den uafhængige juridiske tænketank Justitia har lavet en analyse, som viser, at offentligt ansattes ytringsfrihed er under pres, de føler utryghed ved at ytre sig om kritisable forhold på deres arbejdsplads, og vi ser både små og store skandaler om magtmisbrug med mere i det offentlige. Det handler også om at styrke den enkelte borgers retssikkerhed.

Justitia kommer med flere gode anbefalinger, som også er en udvidelse i forhold til indholdet i selve direktivet, for eksempel: Ordningen skal placeres hos en upartisk person/enhed i kommunen; alle kommunens ansatte, samarbejdspartnere og borgere skal kunne anvende ordningen; der skal være både mundtlige og skriftlige indberetningskanaler med mere.

Personligt går jeg meget ind for åbenhed og ærlighed – også når det gælder mit politiske arbejde, herunder dialogen med forvaltningen, dialogen med samarbejdspartnerne, dialogen med borgerne med flere.

Nu kan vi jo se, hvor galt det er gået i andre kommuner, specielt i én af nabokommunerne.

En lignende situation – eller bare noget, der ligner – ønsker vi ikke i Middelfart Kommune, så lad os nu komme i gang med implementeringen af en whistleblowerordning.

Åbenhed, ærlighed og gennemskuelighed - til gavn for os alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce