Annonce
Kerteminde

Byrådsmedlem sat på plads af partitoppen: Sammenlignede muslimsk indvandring med den tyske invasion

Knud Skov Ahrnkiel sidder som byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Kerteminde Kommune. Foto: Kasper Løftgaard

En sammenligning mellem nazisternes besættelse under 2. verdenskrig og indvandringen i Danmark var for meget for partikontoret i København, der bad Knud Skov Ahrnkiel fra Dansk Folkeparti i Kerteminde slette et opslag på sin Facebookprofil onsdag morgen.- Jeg kan ikke se, at det her på nogen måde kan fornærme nogen. Men det kan det så, siger Knud Skov Ahrnkiel.

Knud Skov Ahrnkiel er igen raget uklar med partiledelsen i Købehavn, efter han tirsdag aften sammenlignede muslimer med den tyske besættelse af Danmark under anden verdenskrig.

"Muslimsk indvandring er langt værre end den tyske invasion," skrev Knud Skov Ahrnkiel tirsdag aften i et opslag på Facebook. Opslaget og sammenligningen vakte forundring, og byrådsmedlemmet måtte uddybe i kommentarsporet:

- Den tyske holdning til jøder, er den islam har til jøder i dag.

- Jeg vil kæmpe for, at det aldrig kommer så langt, at islam skal præge vores Danmark. Islam har gjort rigeligt skade på vores demokrati.

Det var alligevel en tand for stramt for partiets partisekretær, Poul Lindholm, der onsdag formiddag bad Knud Skov Ahrnkiel om at fjerne det fra sin Facebookprofil.

Annonce
Opslaget, som Knud Skov Ahrnkiel skrev tirsdag aften på Facebook. Onsdag morgen er opslaget slettet efter henvendelse fra partikontoret. Foto: Screenshot.

- Jamen så sletter jeg pisset

- Jeg kan ikke se, at det her på nogen måde kan fornærme nogen. Men det kan det så, fortæller Knud Skov Ahrnkiel, efter han onsdag morgen har slettet sit opslag igen.

- Han spurgte mig, "hvad fanden har du nu skrevet", fortæller Knud Skov Ahrnkiel, der responderer "hold da kæft, skal der virkelig ikke mere til? Jamen så sletter jeg pisset, det gider vi ikke have noget ballade over, og så beklager jeg simpelthen, at jeg har skrevet det."

Knud Skov Ahrnkiel blev for første gang valgt til Kerteminde Byråd i 2013 for Dansk Folkeparti, og til valget i november 2017 genopstillede han som spidskandidat. Årsagen til opslaget skal findes i Knud Skov Ahrnkiels bekymringer over den ikke-vestlige indvandring i Danmark og Europa.

- Jeg frygter, at hvis vi ikke får styr på det, islamiseringen, vi har i Europa, så kan vi risikere at komme ud i noget, der tangerer til det, der skete dengang, fortæller han og uddyber, at forskellen ligger i, hvordan det bliver gjort.

- De andre (tyskerne, red.) rykkede ind på én gang. Dem her kommer stille og roligt og besætter vores land, ændrer vores dagsorden, det kan vi da se herhjemme, fortsætter han.

Og ifølge Knud Skov Ahrnkiel tænker han sig også om, hver eneste gang han sender kommentarer og statusopdateringer afsted for at undgå misforståelser.

- Men det er jo klart, at havde jeg vidst det, så havde jeg jo ikke skrevet det, jo. At der skal så lidt til i vores samfund. Men det er jo igen et vidnesbyrd på, at når der er nogle, der går imod islam, så skal man forfølges helt ned i det mindste komma, fortæller han.

Beklager ordvalget, men fortryder ikke

Men man skal ikke længere tilbage i kalenderen end til slutningen af september, hvor selv samme byrådsmedlem omtalte indvandrere som parasitter i et kommentarspor på Facebook. Dengang blev han også sat på plads af partitoppen og blev bedt om at fjerne ordet parasitter, der i stedet blev erstattet af ti punktummer. Dengang udtalte han til TV2 Fyn, at han ikke fortrød sin kommentar. Men efter en opringningen fra Poul Lindholm har han dog valgt at beklage sit ordvalg.

- Denne her, den havde jeg slet ikke set komme. Det, jeg bare skriver, er, at jeg synes, det er meget bekymrende, og det var så forkert ordvalg, og det kan jeg jo så kun beklage, udtaler han.

Om byrådsmedlemmet fortryder sin udtalelse, kan dog ikke siges med sikkerhed.

- Det ved jeg ikke, om jeg gør. Det har jeg ikke taget stilling til endnu.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Annonce