Annonce
Trekantområdet

Byrådsmedlem sammenlignet med Peter Belli: Flertal vil ikke pille ved byggeri på byggelegeplads

Debatten om byggelegepladsen "Byg og Leg"s skæbne tog fart, da ni-årige Mina Incikli kort efter nytår sendte en direkte appel til borgmesteren om at friholde legepladsen ved Moldevej for boligbyggeri. Den plan føres nu ud i livet, hvor Finlandsparkens Udviklingsplan fastholdes. Men flere i byrådssalen er indstillet på at flytte og forbedre det grønne friareal. Foto: Torben Juhler
Udviklingsplanen for Finlandsparken bliver, som den er, og "Byg og Leg" erstattes af nye boliger. Kun Radikale Venstre og SF ønsker at tage dialogen med boligministeren for at få planen ændret.

Nørremarken: Det bliver ikke flyttet et komma i den udviklingsplan, som skal rykke Finlandsparken endnu længere væk fra regeringens omdiskuterede ghettoliste.

På sidste uges byrådsmøde debatterede de lokale politikere ellers et forslag fra det radikale byrådsmedlem Torben Elsig-Pedersen.

Han mener, at kommunen bør tage en ny runde med Boligministeriet, nu hvor Finlandsparken ikke længere har status af hård ghetto, for blandt andet at få fredet fritidsområdet "Byg og Leg" for et planlagt boligbyggeri.

Annonce

Det var dog kun SF, som var med på at åbne sagen over for Christiansborg, og Socialdemokratiet advarede ligefrem mod at stemme for det radikale forslag.

Synger som Peter Belli

- Jeg synes, du spiller højt spil med dit forslag, når du løber rundt som en Peter Belli på Nørrebro og synger "bliv væk fra vort kvarter". Det er ikke bare teatertorden, når Christiansborg siger, at vi skal nedbringe andelen af almene familieboliger, for andre steder i landet er de ved at rive boliger ned, sagde Alex Vejby Nielsen (S).


Du spiller højt spil med dit forslag, når du løber rundt som en Peter Belli på Nørrebro og synger "bliv væk fra vort kvarter".

Alex Vejby Nielsen (S)


Socialdemokraterne ser bebyggelsen på "Byg og Leg" som planens eneste minus, men partiet vil ikke risikere at sætte gang i en debat med ministeren eller landspolitikerne. Partiet ser en reel risiko for, at det kan ende med nedrivning, hvis man vil have fredet det grønne legeareal.

Annonce

Varsler bål og brand

En holdning, som blandt andet blev delt af Konservative og Dansk Folkeparti, mens SF havde svært ved at forstå det manglende mod til at tage en debat om dele af udviklingsplanen.


Hvis det er støbt i beton, at I ikke vil forsøge at tage dialogen og revidere planen, er det sådan, det er.

Torben Elsig-Pedersen (R)


- Jeg kan godt høre, at nogle varsler bål og brand, hvis vi kaster os ud i en dialog om området. Men jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi i værste tilfælde får et nej, og så er vi tilbage ved udgangspunktet. Derfor er det rigtigt ærgerligt at afvise forbedringer i planen på forhånd, sagde SF's gruppeformand i byrådet, Lone Myrhøj.

Annonce

Det er støbt i beton

Mens Venstre helt undlod at blande sig i debatten, holdt socialdemokraterne fast i, at bygggeriet på "Byg og Leg" er en af hjørnestenene i udviklingsplanen, og ikke bare en detalje, der kan pilles ud. I stedet vil partiet som andre have legepladsen flyttet og forbedret.

Den manglende vilje til at indgå i en ny dialog om en revidering af udviklingsplanen ærgrede forslagsstilleren.

- Hvis det er støbt i beton, at I ikke vil forsøge at tage dialogen og revidere planen, er det sådan, det er. Men jeg synes, det er ærgerligt, at vi ikke forsøger at blive ved med at udvikle på tingene, sagde Torben Elsig-Pedersen.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce