Annonce
Middelfart

Byrådsmedlem og betjent i læserbrev: Lokale betjente skal tilbage til Middelfart

Tirsdag var Venstres næstformand og retsordfører, Inger Støjberg, i Fredericia. Her afholdt Venstre dialogmøde med Venstres medlemmer omkring de tanker, medlemmerne gør sig, og hvad de ønsker vægtet i det kommende politiforlig.

Som politimand og medlem af byrådet i Middelfart deltog jeg selvfølgelig i mødet for at præge Inger Støjberg i retning af at få lokalt forankrede betjente tilbage til Middelfart. Betjente med beredskabs-, efterforsknings- og forebyggelseskompetencer, som er det, der i mine øjne mangler, aflæst i de seneste måneders overskrifter i denne avis.

Beredskabet skal styrkes, idet patruljerne ofte er overhængt med så mange opgaver, at såkaldt fri patrulje er en saga blot. Fri patrulje virker dels forebyggende, men åbner også op for initiativsager såsom færdselsforseelser og narkosager på gadeplan.

Prioriteret tilstedeværelse af lokale efterforskere, der kender ”lusene” på gangene, og som sætter en personlig ære i at holde deres lokalområde kriminalitetsfrit. Efterforskere, som har deres gang i de lokale foreninger, butikker og så videre, hvor tipsene fortælles, og hvor borgernes hverdag fornemmes.

Det ligger i enhver betjents DNA at opsnappe og lagre, hvad der foregår lokalt i relation til ens arbejde.

Og sidst men ikke mindst nogle forebyggelsesfolk, som kan håndtere og agere med det samme og i samråd med den kommunale SSP, når vores unge bevæger sig i den forkerte retning.

Kald det gammel vin på nye flasker, men det virkede dengang, vi havde mere end to timers månedlig borgerkontakt på rådhuset og en anonym politibus holdende ved Kvickly. Det vil det også kunne komme til igen og samtidig give borgerne i hele Middelfart Kommune det krav om tryghed, som deres skattekroner berettiger dem til.

Med udflytningen af Erhverscenteret fra brandstationen på Mandals Allé er de fysiske rammer til stede for en fremtidig opprioritering af politiet i Middelfart. Det kunne passende være et emne på det kommende kredsrådsmøde mellem Middelfarts borgmester og politidirektøren for Fyns Politi, nu hvor det også er et varmt landspolitisk tema.

Annonce
Venstres Kent Mosgård mener, at der skal mere politi til Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce