Annonce
Middelfart

Byrådsmedlem og betjent i læserbrev: Lokale betjente skal tilbage til Middelfart

Annonce

Tirsdag var Venstres næstformand og retsordfører, Inger Støjberg, i Fredericia. Her afholdt Venstre dialogmøde med Venstres medlemmer omkring de tanker, medlemmerne gør sig, og hvad de ønsker vægtet i det kommende politiforlig.

Som politimand og medlem af byrådet i Middelfart deltog jeg selvfølgelig i mødet for at præge Inger Støjberg i retning af at få lokalt forankrede betjente tilbage til Middelfart. Betjente med beredskabs-, efterforsknings- og forebyggelseskompetencer, som er det, der i mine øjne mangler, aflæst i de seneste måneders overskrifter i denne avis.

Beredskabet skal styrkes, idet patruljerne ofte er overhængt med så mange opgaver, at såkaldt fri patrulje er en saga blot. Fri patrulje virker dels forebyggende, men åbner også op for initiativsager såsom færdselsforseelser og narkosager på gadeplan.

Prioriteret tilstedeværelse af lokale efterforskere, der kender ”lusene” på gangene, og som sætter en personlig ære i at holde deres lokalområde kriminalitetsfrit. Efterforskere, som har deres gang i de lokale foreninger, butikker og så videre, hvor tipsene fortælles, og hvor borgernes hverdag fornemmes.

Det ligger i enhver betjents DNA at opsnappe og lagre, hvad der foregår lokalt i relation til ens arbejde.

Og sidst men ikke mindst nogle forebyggelsesfolk, som kan håndtere og agere med det samme og i samråd med den kommunale SSP, når vores unge bevæger sig i den forkerte retning.

Kald det gammel vin på nye flasker, men det virkede dengang, vi havde mere end to timers månedlig borgerkontakt på rådhuset og en anonym politibus holdende ved Kvickly. Det vil det også kunne komme til igen og samtidig give borgerne i hele Middelfart Kommune det krav om tryghed, som deres skattekroner berettiger dem til.

Med udflytningen af Erhverscenteret fra brandstationen på Mandals Allé er de fysiske rammer til stede for en fremtidig opprioritering af politiet i Middelfart. Det kunne passende være et emne på det kommende kredsrådsmøde mellem Middelfarts borgmester og politidirektøren for Fyns Politi, nu hvor det også er et varmt landspolitisk tema.

Venstres Kent Mosgård mener, at der skal mere politi til Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce