Annonce
Odense

Byrådsmedlem kørte taxa for over 20.000 kroner

Taxa Odense

Chr. Frederiksen brugte i 2012 dobbelt så mange penge på taxakørsel, som de resterende 23 byrådsmedlemmer gjorde til sammen.

22.834 kroner. Så mange penge brugte byrådsmedlemmet Chr. Frederiksen (S) på taxature i 2012 på kommunens regning. Opgørelserne, som kan ses på Odense Kommunes hjemmeside, viser desuden, at socialdemokraten kørte dobbelt så meget i taxa, som de resterende 23 byrådsmedlemmer gjorde til sammen.

Det skriver Fyens Stiftstidende mandag.

- Jeg er et flittigt byrådsmedlem, der deltager i masser af møder med mange forskellige om ikke mindt social- og arbejdsmarkedsforhold. Og så er jeg formand for Tryg By-udvalget, som er lig med mange møder, forklarer Chr. Frederiksen til avisen.

Han kan dog godt se, at beløbet kan lyde højt.

Det er der også andre, der kan. Gruppeformand for SF i Odense Byråd, Veronica Hansen, vil ikke gøre sig til dommer over andres forbrug, men siger til Stiftstidende:

- Det pågældende taxaforbrug lyder noget voldsomt for et menigt medlem, også sammenlignet med øvrige medlemmers forbrug.

Læs hele historien i Fyens Stiftstidende mandag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce