Annonce
Middelfart

Byrådsmedlem i læserbrev om ældrepleje: Lad os lære af Ikast-Brande Kommune

Konservatives Morten Weiss-Pedersen mener, at Middelfart kan lære noget af Ikast Brande Kommune, når det handler om at sikre flere varme hænder i ældreplejen. Foto: Peter Leth-Larsen

Lokaldebat: Helt grundlæggende er der god grund til at være tilfreds med, at Folketinget har givet os lov til at eksperimentere med at gøre ældreplejen bedre i Middelfart Kommune i en tid med flere ældre og for få unge med mod på at uddanne sig til et arbejde i ældresektoren.

Det betyder, at der skal frigøres flere hænder til arbejdet på plejehjem og i hjemmeplejen.

Og hvordan det kan klares, har de et bud på i Ikast-Brande Kommune, hvor man har besluttet at tage livtag med kontrol- og dokumentationstyranniet med metodeafsæt i den hollandske Buurtzorg-model. Buurtzorg er en non-profit organisation med 14.500 medarbejdere i Holland alene, som også er aktiv i Tyskland og Sverige.

Og selve metoden er enkel og baseret på, at syv-otte sygeplejersker og SOSU-assistenter/hjælpere i endnu højere grad end nu arbejder i selvstyrende grupper, hvilket i Ikast-Brande Kommune har betydet større borgertilfredshed, større arbejdsglæde og et mindre sygefravær. Alt sammen gevinster begrundet i Buurtzorg-metodens evne til at flytte ressourcer fra papirarbejde til det, det hele drejer sig om: Mere tid til borgerkontakt.

En metode, vi bør afprøve i Middelfart Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Annonce