Annonce
Kerteminde

Byrådsmedlem går på orlov igen - nu i fire måneder: - Det er helt udramatisk

Sanne Stemann Knudsen tager orlov fra byrådet i fire måneder.Foto: Kerteminde Kommune

Det radikale byrådsmedlem Sanne Stemann Knudsen går endnu en gang på orlov fra byrådsarbejdet

Kerteminde: Det kan være svært at forene et fuldtidsjob med byrådsarbejde i Kerteminde Kommune. Det må det radikale byrådsmedlem Sanne Stemann Knudsen i hvert tilfælde erkende. Hun tager nu for andet år i træk orlov for at koncentrere sig om sit job som gymnasielærer på Odense Katedralskole. Denne gang i fire måneder.

Der er både studieture og ekstra timer, der skal læses.

- Det er helt udramatisk. Jeg må bare konstatere, at arbejdet som gymnasielærer ikke altid kan forenes med arbejdet som byrådsmedlem. Nogle gange kan det ikke lade sig gøre rent logistisk, fordi jeg har undervisning samtidigt med, at der er møder på rådhuset, siger hun.

- Alternativet er, at jeg melder afbud til alle de møder, jeg ikke kan deltage i i perioden, og det synes jeg heller ikke er rimeligt.

Byrådsarbejdet er tungt, fortæller hun:

- Det er nok at regne for et halvtidsjob i nærheden af 20 timer om ugen i gennemsnit. Det er bare svært at kombinere med et fuldtidsjob. Omvendt kan det jo heller ikke være meningen, at det kun er for pensionister eller folk med halvtidsjob at sidde i byrådet, siger hun.

Annonce

Lønnen følger med

2018 og 2019 er ikke de eneste gange, Sanne Stemann Knudsen har søgt orlov.

Også i 2015 og 2017 søgte hun væk fra byrådsarbejdet i en periode. Dengang var det dog helt private årsager i familien, der var forklaringen.

Stod det til Sanne Stemann Knudsen frasagde hun sig gerne politikerlønnen, mens hun holder orlov. Men det kan ikke lade sig gøre.

- Det har tidligere været oppe at vende i byrådet, og vi blev enige om at søge ministeriet om, at når man holder orlov, vil man ikke have løn. Men man kan ikke frasige sig lønnen, fortæller hun.

Sanne Stemann Knudsen søgte torsdag aften byrådet om orlov de næste fire måneder, og hun kunne gå derfra med grønt lys. Frem til juli vil De Radikale i stedet være repræsenteret i byrådssalen ved Simon Ettrup Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hesselet kan løbe med fornem kokkepris

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce