Annonce
Nyborg

Byrådsmedlem formand for nyt boligselskab

Boligformanden Søren Svendsen i arbejde. Her ved første spadestik til SBS Ørbæks byggeri på grunden, der tidligere husede Ørbæk Rådhus og før det byens jernbanestation. Nu er Søren Svendsen blevet valgt som formand for Boligselskabet Fyn. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
BSB Ørbæk er gået sammen med to andre mindre fynske boligselskaber. Tilsammen hedder de nu Boligselskabet og råder over 850 boliger.

Ørbæk: Byrådsmedlem Søren Svendsen (V) er valgt til formand for et nyt fynsk boligselskab.

Selskabet hedder Boligselskabet Fyn og er kommet til verden efter en fusion mellem BSB Ringe, BSB Ørbæk og BSB Årslev.

Det fortæller det nye selskab i en pressemeddelelse.

Søren Svendsen var i forvejen formand for BSB Ørbæk, der rådede over små 200 boliger - først og fremmest i den tidligere Ørbæk Kommune. Ørbæk-foreningen er dermed den mindste af de tre boligforeninger i fusionen.

- Vi kan løfte flere og tungere opgaver som en samlet enhed, end vi kunne hver for sig. Både over for kommuner og øvrige samarbejdspartnere - og internt, hvor vi bliver mindre sårbare over for udsving som for eksempel tomgangsboliger. Vi har ikke mange boliger, der står tomme, men er du en lille afdeling på for eksempel 10-12 boliger i et lille boligselskab, kan bare en enkelt tom bolig i længden blive rigtig dyrt og potentielt et spørgsmål om overlevelse. Det er bare ét eksempel på et område, hvor vi nu står langt stærkere, siger Søren Svendsen.

Søren Svendsen håber også, at fusionen kan styrke beboerdemokratiet, for hidtil har det ikke været nemt at finde lejere nok til diverse bestyrelser.

Det nye fynske boligselskab bliver fremover administreret af virksomheden Domea.

- Boligselskabet Fyn står styrket til at gå fremtiden i møde. De tre selskabers repræsentantskaber har taget en ansvarlig beslutning og uvist rettidig omhu, for vi ved, at den almene branche vil fortsætte med at stille krav om optimering og effektivisering. Og hvis vi skal have en chance for for eksempel at bygge nyt, er selskabets kapital nødt til at have et vist niveau, før vi får en chance for overhovedet at byde ind, fortæller Kim Hybel, der er kundechef i Servicecenter Faaborg-Midtfyn ved Domea.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce