Annonce
Kerteminde

Byrådsmedlem dømt for at opfordre til vold: - Overhovedet ikke rimeligt

Knud Ahrnkiel (M) blev mandag idømt betinget fængsel for at opfordre til en forbrydelse i en opdatering på Facebook. Foto: Jens Wognsen
Knud Ahrnkiel fra Miljølisten i Kerteminde er ved retten i Odense idømt 60 dages betinget fængsel for en statusopdatering på Facebook. Han finder 'overhovedet ikke' dommen rimelig.

Kerteminde: Knud Ahrnkiel, byrådsmedlem for Miljølisten i Kerteminde Kommune blev mandag ved Retten i Odense idømt 60 dages betinget fængsel. Det tidligere medlem af Dansk Folkeparti blev dømt i forbindelse med en Facebook-kommentar, som han skrev i 2018, hvor tre mænd blev overfaldet af 10-12 personer med mellemøstligt udseende i Kolding.

Anklagemyndigheden har især haft fokus på disse ord fra opdateringen, som Knud Ahrnkiel delte til sit netværk:

"Bør i ikke finde sammen, bevæbne jer, og sammen engang for alle fjerne den ondskab, husk med ondt skal ondt fordrives."

Annonce


"Bør i ikke finde sammen, bevæbne jer, og sammen engang for alle fjerne den ondskab, husk med ondt skal ondt fordrives."

Citat fra Knud Ahrnkiels Facebook-profil 2. september 2018


Anklagemyndigheden mener, at det ordvalg kan forstås som en opfordring til vold.

Knud Ahrnkiel er ikke tilfreds med dommen, siger han til Fyens Stiftstidende.

Synes du, at straffen er rimelig?

- Overhovedet ikke, og det er derfor, at jeg har anket den. Jeg må ikke skrive det, jeg har skrevet indtil videre, fortæller Knud Ahrnkiel, der i dag repræsenterer Miljølisten i Kerteminde Byråd.

Derudover ønsker han ikke at kommentere yderligere på selve dommen, da han har anket den til Landsretten og henviser til sin advokat, Klaus Ewald.

Knud Ahrnkiel er i dag tidligere medlem af Dansk Folkeparti. Han valgte selv at melde sig ud af partiet efter, at Fyns Politi gik ind i Facebook-sagen. I første omgang valgte han at slette opslaget, da partiet opfordrede ham til det. Han var dog uenig, men endte i sidste ende med at tage det ned fra sin Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce