Annonce
Kerteminde

Landsret idømmer byrådsmedlem 60 dages betinget fængsel for facebook-opslag: - Jeg kan næsten ikke stave til, hvor sindssygt, jeg synes, det er

Knud Ahrnkiel. Foto: Jens Wognsen
Knud Ahrnkiel blev mandag i landsretten idømt 60 dages betinget fængsel for i et facebook opslag at opfordre til vold. Det er en stadfæstelse af en dom fra byretten.
Annonce

Munkebo: Byrådsmedlem fra Miljølisten i Kerteminde, Kund Ahrnkiel blev mandag idømt 60 dages betinget fængsel for i et facebook opslag at opfordre til vold.

Det famøse facbook opslag blev skrevet 2. september 2018, efter byrådspolitikeren havde læst en artikel om, hvordan tre unge danskere, på vej hjem fra en bytur, var blevet overfaldet af 10-12 personer af mellemøstligt udseende i Kolding.

- Fantastisk med den kulturberigelse, men hvor er vores friske ungdom henne, bør i ikke finde sammen, bevæbne jer, og sammen en gang for alle fjerne den ondskab. HUSK med ondt skal ondt fordrives, skrev Knud Ahrnkiel.

Sagen blev behandlet i byretten i august, hvor Knud Ahrnkil fik 60 dages betinget fængsel for at opfordre til vold.

Den dom var Knud Ahrnkiel ikke tilfreds med, og han valgte derfor at anke til Landsretten, der mandag stadsfæstede byrettens dom.

- Jeg kan næsten ikke stave til, hvor sindssyg, jeg synes, det er. Det er problematisk, hvis man er med i samfundsdebatten, og jeg vil sige til folk ude i samfundet, pas på hvad i skriver, for der sidder nogle og holder øje med det og anmelder for det mindste, fortalte Knud Ahrnkiel efter domsafsigelsen.

Annonce

Opslaget blev misforstået

I retten fortalte Knud Ahrnkiel, at det aldrig havde været hans mening at opfordre til, at den danske ugdom skulle bevæbne sig med hverken knive eller pistoler, eller gå ud og overfalde folk med mellemøstligt udseende.


Jeg er jo kendt for at sige min mening og komme frem med mine holdninger.

Knud Ahrnkiel, byrådsmedlem


- Min hensigt var ikke at opfordre til noget ulovligt. Hvis det var det, jeg ville, så havde jeg skrevet det. Jeg er jo kendt for at sige min mening og komme frem med mine holdninger, forklarede Knud Ahrnkiel, der, da han blev klar over, at opslaget kunne misforstås, valgte at fjerne det.

I retten forklarede Knud Ahrnkiel, at han i virkeligheden havde ment, at unge mennesker skulle væbne sig med kampgejst, og når han havde skrevet: "Med ondt skal ondt fordrives", var det i betydningen, at enhver har retten til at forsvare sig, hvis man bliver overfaldet.

- Man har i sådan en situation en ret og en pligt til at forsvare sig, med det, man kan få fat i, forklarede Knud Ahrnkiel, der gentagne gange afviste, at han ville opfordre til vold.

- Min agenda er at flytte så mange stemmer fra venstrefløjen til højrefløjen, så vi kan få orden i det her samfund, forklarede Knud Ahrnkiel.

Annonce

Tilskynder til en grov forbrydelse

Anklageren afvist, at opslaget fra Knud Ahrnkiel på nogen måde kunne opfattes som en opfordring til nødværge.

- Der er ikke nævnt noget ord som nødværge, at det her skal være noget politisk, at man skal oprette et parti eller noget som helst andet. Der står direkte, at man skal bevæbne sig. At med ondt skal ondt fordrives og engang for alle fjerne den her ondskab.

- Da han laver det her opslag, må han have indset, at han tilskynder til en grov forbrydelse, og derfor er han skyldig, fortalte anklageren, der mente, det var en skærpende omstændighed, at opslaget handlede om personer med en anden etnisk oprindelse end dansk.

Tirsdag morgen var byrådsmedlemmet Knud Ahrnkiel (Miljølisten) selv med på Radio4 for at tale om sin dom. Lyt til indslaget herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce