Annonce
Kerteminde

Byrådsmedlem anklaget for at være PKK-sympatisør søger orlov: - Jeg skal have tid til at passe min frisørsalon

Ghariba Ebrahim er medlem af byrådet i Kerteminde Kommune for SF. Arkivfoto.
Arbejdet i byrådet går udover omsætningen i frisørsalonen, derfor søger Ghariba Ebrahim orlov fra byrådet fra 1. september til udgangen af året.

Kerteminde: Det kom som noget af en overraskelse for byrådsmedlem Ghariba Ebrahim (SF), da hun fandt ud af, at hun sammen med en række andre danskere er havnet i en rapport over PKK-bevægelsens organisering i Danmark.

- Jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg er kommet på sådan en liste, men jeg tænker, at det er, fordi jeg er kurder, og jeg støtter kurderne, siger Ghariba Ebrahim, der hverken støtter eller kender noget til PKK i Danmark.

PKK er på EU's liste over terrororganisationer, men for mange kurdere er organisationen en frihedsbevægelse, der kæmper for det kurdiske folk.

Den omstridte rapport, der er udarbejdet af den regeringsvenlige, tyrkiske tænketank Seta, indeholder navnene på en hel række af danskere heriblandt flere folketings politikere.

Ghariba Ebrahim har ikke selv læst rapporten og er temmelig forundret over, at hendes navn er nævnt.

- Jeg er ikke bange for, at mit navn står på den liste, men det er irriterende, for jeg støtter ikke PKK. Men jeg vil selvfølgelig ikke rejse til Tyrkiet, for det tør jeg ikke, sige Ghariba Ebrahim.

Annonce

Skal på frisør-kursus

PKK-rapporten kommer samtidig med, at byrådmedlemmet har valgt at søge orlov i fire måneder. Men hun afviser, at hun har valgt at søge orlov på grund af rapporten.

- Nej, jeg skrev en mail til Kasper (bogmester kasper Olesen, red) to dage før, at jeg hørte mit navn var kommet på den liste, siger Ghariba Ebrahim, der har søgt orlov for, at få mere tid til at passe sin frisørsalon.

- Det er både spændende og hårdt at sidde i byrådet, men jeg er selvstændig, og jeg har været nødt til at lukke min salon flere gange på grund af møder - og så tjener jeg ikke nogen penge, forklarer Ghariba Ebrahim, der har ansøgt om orlov fra 1. september.

Byrådets godkendelse plejer at være en formssag, og Ghariba Ebrahim glæder sig allerede til, at hun nu har tid til at tage på kursus for at blive bedre til sit fag.

- Der kommer hele tiden nye ting til i mit arbejde, og derfor vil jeg gerne på nogle kurser i oktober og november for at lære nyt, siger Ghariba Ebrahim, der forklarer, at hun har valgt at søge om orlov til udgangen af året, fordi december måned er højsæson i hendes salon.

- Der har jeg mange kunder, så der kan jeg tjene nogle penge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce