x
Annonce
Middelfart

Byrådsmøde skal holdes online

Onsdag i næste uge skal der være byrådsmøde. Men det bliver i en ny online-udgave. Og byrådssalen vil formentlig stå tom - medmindre borgmester og direktion sender herfra. Foto: Peter Leth-Larsen.
På onsdag 30. marts skulle byrådet have holdt møde - og borgermøde - i Husby Forsamlingshus. Borgermødet er udsat, men byrådsmødet bliver gennemført i en online-version, som der stadig bakses med modellen for.

Nordvestfyn: På onsdag skal politikerne i Middelfart Byråd holde møde.

Egentlig skulle det have foregået i Husby Forsamlingshus og været indledt med et borgermøde, men den del er udskudt til bedre tider. Men selve byrådsdagsordenen skal politikerne igennem.

- Vi skal gennemføre vores byrådsmøder. Det er en del af den demokratiske styring af landet også i en krisetid som den her. Det har vi fået besked på fra Indenrigsministeriet, fortæller borgmester Johannes Lundsfryd (S).

Normalt skal et byrådsmøde være åbent for offentligheden - og for pressen. Men den del er Middelfart Byråd nødt til at gå på kompromis med til det kommende møde. For grundet coronasituationen kan politikerne ikke samles fysisk.

- Vi arbejder lige nu på, hvordan vi kan holde mødet. Måske bliver det et videomøde, måske bliver det et telefonmøde. Og formentlig kan vi lægge det ud til offentligheden efterfølgende, siger Johannes Lundsfryd.

Annonce

Små projekter sættes igang

Generelt forsøger Middelfart Kommune at hjælpe det private erhvervsliv ved at betale regninger før tid - 17,2 millioner kroner er sat i spil på den konto - og ved at fremrykke de byggeprojekter, der er mulighed for.

- Men det er begrænset, hvad vi kan sætte igang. Eksempelvis skolerenoveringerne vil vi jo rigtigt gerne sætte i spil, men det kræver, at vi er klar til det de forskellige skoler. Og det er vi ikke, siger Johannes Lundsfryd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce