Annonce
Assens

Byrådsmøde. Martin midt i mediet

Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune. Arkivfoto: Kim Rune

Lokaldebat: I onsdags (2. oktober) kunne vi til byrådsmødet sige goddag til en ny politikerkollega, som skal træde ind i tre måneder som suppleant, idet Betina Stick desværre er sygemeldt.

I en sådan situation er det helt naturligt og på sin plads at byde velkommen, hvilket vi også gjorde til Mike. Mike, som hedder Mike Maarup, blev næste dag også "budt velkommen" og beskrevet i nærværende avis i en artikel af Martin Kloster, som bar overskriften "Maarup midt i magten". Det er simpelthen den mest besynderlige artikel, der nok er blevet bragt i avisen nogensinde.

Artiklen beskrev vores nye kollega som en, der "ikke gjorde meget væsen af sig" sig i de 75 minutter, byrådsmødet varede. I artiklen beskrives det på minuttal, hvordan han skriver interne noter "et eller andet som ikke kommer til offentlighedens kendskab", sidder med kuglepennen "kører kuglepennen rundt i hånden som en cowboy ruller en revolver i Austin i 1874", drikker en tår vand, "åbner sin kommunalt betalte kildevand", kigger efter en kollega "kigger på radikales Poul Poulsen der rejser sig og taler", retter på brillen "nu igen", og hvad man ellers typisk sidder og gør af diskrete almindeligheder, mens man følger en debat.

Artiklen efterlader i mine øjne ikke et retfærdigt indtryk af en ny, ung politiker, der pludselig er kommet ind på den politiske scene. På byrådsmøder er det forskelligt, hvem der i de forskellige sager tager ordet eller ikke. Jeg er spændt på at se, hvem af os andre 28 i salen, der i næste måned bliver "portrætteret" på denne måde, som nærmest kan betegnes som nedgørende.

Imens glæder jeg mig til samarbejdet med Mike Maarup og alle de andre både gamle og nye kolleger i salen. Velkommen til.

Svar: I en avis skal der være plads til at se sagen fra flere sider. Også alternative sider af og til. Det var årsagen til denne lille artikel, som bestemt ikke er/eller skal forstås nedgørende over for Mike Maarup, selv om borgmesteren opfatter artiklen sådan. Og det er selvfølgelig beklageligt, hvis det er opfattelsen.

Borgmesteren glemmer i denne sammenhæng at nævne, at vi i en sidehistorie også præsenterede Mike Maarup - blandt andet beskrev vi, at han stillede op til valget i 2017, men ikke kom ind, vi beskrev, hvor han arbejdede, og vi citerede ham for at sige (under valgkampen i 2017), at han blandt andet gik ind for at styrke landdistrikterne og lokalområderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce