Annonce
Assens

Byrådsmøde. Martin midt i mediet

Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune. Arkivfoto: Kim Rune

Lokaldebat: I onsdags (2. oktober) kunne vi til byrådsmødet sige goddag til en ny politikerkollega, som skal træde ind i tre måneder som suppleant, idet Betina Stick desværre er sygemeldt.

I en sådan situation er det helt naturligt og på sin plads at byde velkommen, hvilket vi også gjorde til Mike. Mike, som hedder Mike Maarup, blev næste dag også "budt velkommen" og beskrevet i nærværende avis i en artikel af Martin Kloster, som bar overskriften "Maarup midt i magten". Det er simpelthen den mest besynderlige artikel, der nok er blevet bragt i avisen nogensinde.

Artiklen beskrev vores nye kollega som en, der "ikke gjorde meget væsen af sig" sig i de 75 minutter, byrådsmødet varede. I artiklen beskrives det på minuttal, hvordan han skriver interne noter "et eller andet som ikke kommer til offentlighedens kendskab", sidder med kuglepennen "kører kuglepennen rundt i hånden som en cowboy ruller en revolver i Austin i 1874", drikker en tår vand, "åbner sin kommunalt betalte kildevand", kigger efter en kollega "kigger på radikales Poul Poulsen der rejser sig og taler", retter på brillen "nu igen", og hvad man ellers typisk sidder og gør af diskrete almindeligheder, mens man følger en debat.

Artiklen efterlader i mine øjne ikke et retfærdigt indtryk af en ny, ung politiker, der pludselig er kommet ind på den politiske scene. På byrådsmøder er det forskelligt, hvem der i de forskellige sager tager ordet eller ikke. Jeg er spændt på at se, hvem af os andre 28 i salen, der i næste måned bliver "portrætteret" på denne måde, som nærmest kan betegnes som nedgørende.

Imens glæder jeg mig til samarbejdet med Mike Maarup og alle de andre både gamle og nye kolleger i salen. Velkommen til.

Svar: I en avis skal der være plads til at se sagen fra flere sider. Også alternative sider af og til. Det var årsagen til denne lille artikel, som bestemt ikke er/eller skal forstås nedgørende over for Mike Maarup, selv om borgmesteren opfatter artiklen sådan. Og det er selvfølgelig beklageligt, hvis det er opfattelsen.

Borgmesteren glemmer i denne sammenhæng at nævne, at vi i en sidehistorie også præsenterede Mike Maarup - blandt andet beskrev vi, at han stillede op til valget i 2017, men ikke kom ind, vi beskrev, hvor han arbejdede, og vi citerede ham for at sige (under valgkampen i 2017), at han blandt andet gik ind for at styrke landdistrikterne og lokalområderne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce