Annonce
Nyborg

Byrådsflertal: Dumt at ændre affaldsordning

Affaldet sorteres mest effektiv i den enkelte husstand. Men foreløbig undgår borgerne i Ullerslev-området at skulle bakse rundt med den grønne spand. Foto: Niels Andreasen

Det fungerer godt. Snart kommer der nye krav fra regeringen. Så borgerne i Nyborg Kommune skal ikke ind i mellemløsninger, når det gælder affald og genbrugsordninger.

Annonce

Ullerslev: Alt forbliver ved det kendte, når det gælder de forskellige ordninger for affald og genbrug, borgere i Nyborg Kommune har at forholde sig til.

Nyborg Byråd var til novembermødet i går rykket til kultursalen i Ullerslev, og det blev et møde med flere flertalsafgørelser. En af dem gjaldt affald. Teknik- og Miljøafdelingen og Nyborg Forsyning og Service A/S, der har ansvaret for affaldshåndtering og genvinding, foreslog, at ordningen i Nyborg- og Ørbæk-området med at afhente organisk affald i en grøn spand blev udvidet til Ullerslev-området. Pris for en almindelig husstand ville være 491,25 kroner om året. Og så skal spanden købes, den koster for tiden 325 kroner.

Argumentet for at tage Ullerslev med i ordningen var at øge genanvendelsen med ét til to procent og bidrage til kommunens mål om i 2022 at genanvende halvdelen af alt affald. I 2014 blev 42 procent affald genanvendt.

- Det er en god ting. Jeg har det selv. Så det er fornuftigt at tage Ullerslev med, sagde Per Jespersen (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget, vel vidende, at hans parti, SF og Enhedslisten ville komme i mindretal.

For Venstre og Dansk Folkeparti vil bevare de nuværende ordninger med de indbyggede forskelligheder, der nu er.

- Vi har med vores ordning en høj genanvendelsesprocent, fordi borgerne har tillid til systemet. Vi skal ikke ændre mere end højst nødvendigt nu, sagde Venstres Flemming Kjærulf med henvisning til, at regeringen varsler nye krav.

- Vi kan vente og vente, og intet sker. Vi skal ikke læne os op ad noget ud i fremtiden, sagde Albert Pedersen (S).

DF's Carsten Kudsk fandt genanvendelse af organisk affald for fremragende.

- Men her bør vi vente og se på de nye krav, og måske kommer deer nye indsamlingssystemer, sagde han.

Sådan blev det. Flertallet Venstre og DF stemte for at fortsætte den nuværende ordning. Også indsamling af papir, pap og plastic i Nyborg og Ullerslev og den udvidede forsøgsordning i Skovparken i Nyborg for metal fortsætter, mens glas erstattes af mælke- og juicekartoner. Glas knuses så meget ved indsamlingen, at de andre fraktioner forurenes for meget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce