Annonce
Kerteminde

Byrådet vil høre, hvad du synes om FAF-siloen: Men det er lige meget, hvad du siger - for den skal rives ned

Den 58-årige gamle silo er med største sandsynlighed snart fortid i Kerteminde. Foto: Jakob Ebbekær Andersen
Byrådet har besluttet, at FAF-siloen skal rives ned for at give plads til boliger på Nordre Havnekaj. Alligevel bliver nedrivningen sendt i fire ugers høring.
Annonce

Kerteminde: Det var et enigt miljø- og teknikudvalg, der på ugens møde valgte at sende en nedrivning af FAF-siloen på Nordre Havnekaj i høring.

- Der var ikke så meget diskussion om det, og det er vel også naturligt, når vi sidder med den aftale, der er omkring havneplanen, forklarer formand for udvalget, Jesper Hempler (SF).

Byrådet vedtog i december en såkaldt masterplan for udviklingen af Nordre Havnekaj, og som led i den plan skal siloen væk, så der bliver plads til boliger langs med Nordre Havnekaj.

- Det er en del af lovgivningen, at når man laver en lokalplan, så skal den i høring, forklarer Jesper Hempler.

- Så selvom borgerne sender nogle forslag ind til, hvad man ellers kan bruge siloen til, så kommer det ikke til at ændre noget - siloen skal rives ned?

- Ja, det er det, som 21 medlemmer af byrådet mener, at den skal. Så det er sådan set rigtigt.

FAF-siloen blev bygget i 1961 og har siden stået som et vartegn på havnen i Kerteminde. Det er mange år siden, der har været korn i siloen, til gengæld har den fungeret som et fyrtårn for sejlerne, når de skal finde vej til Kerteminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce