Annonce
Kerteminde

Byrådet vil høre, hvad du synes om FAF-siloen: Men det er lige meget, hvad du siger - for den skal rives ned

Den 58-årige gamle silo er med største sandsynlighed snart fortid i Kerteminde. Foto: Jakob Ebbekær Andersen
Byrådet har besluttet, at FAF-siloen skal rives ned for at give plads til boliger på Nordre Havnekaj. Alligevel bliver nedrivningen sendt i fire ugers høring.

Kerteminde: Det var et enigt miljø- og teknikudvalg, der på ugens møde valgte at sende en nedrivning af FAF-siloen på Nordre Havnekaj i høring.

- Der var ikke så meget diskussion om det, og det er vel også naturligt, når vi sidder med den aftale, der er omkring havneplanen, forklarer formand for udvalget, Jesper Hempler (SF).

Byrådet vedtog i december en såkaldt masterplan for udviklingen af Nordre Havnekaj, og som led i den plan skal siloen væk, så der bliver plads til boliger langs med Nordre Havnekaj.

- Det er en del af lovgivningen, at når man laver en lokalplan, så skal den i høring, forklarer Jesper Hempler.

- Så selvom borgerne sender nogle forslag ind til, hvad man ellers kan bruge siloen til, så kommer det ikke til at ændre noget - siloen skal rives ned?

- Ja, det er det, som 21 medlemmer af byrådet mener, at den skal. Så det er sådan set rigtigt.

FAF-siloen blev bygget i 1961 og har siden stået som et vartegn på havnen i Kerteminde. Det er mange år siden, der har været korn i siloen, til gengæld har den fungeret som et fyrtårn for sejlerne, når de skal finde vej til Kerteminde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce