Annonce
Middelfart

Byrådet stemte for lokalplan: 12 hektar stort parcel- og rækkehusområde i Strib er på vej i høring

Sådan så det ud, da der tidligere blev bygget i nærområdet - i Abelonelunden - i 2016. Foto: Louise Koustrup
Mandag aften var der møde i Middelfart Byråd, der blandt andet besluttede at sende lokalplanen for et kommende boligområde ved Abelonelundvej i Strib i høring.
Annonce

Middelfart/Strib: I sensommeren 2019 gik Middelfart Kommune i gang med planerne om et nyt boligområde nord for Abelonelundvej i Strib.

Forslaget til en lokalplan for området er nu på vej i offentlig høring, efter byrådet blev enige om dette på mandagens byrådsmøde.

Planen åbner for, at der kan bygges i op til to etager og i en højde på maks 8,5 meter i det i alt 12 hektar store område. Der vil være plads til både rækkehuse og parcelhuse, og i nogle dele af området skal der bygges tæt, mens der i andre skal være længere mellem husene.

- Det bliver bestemt et attraktivt område med åbne arealer og masser af grønt, lød det fra Regitze Tilma (V), formand for Teknisk Udvalg.

Hun talte i det hele taget for, at der bliver skabt flere boliger i Strib, som er et populært område for tilflyttere.

- Der er stor interesse for at bosætte sig i byen, og den vokser, lød det.

Tanken er, at området ved Abelonelundvej skal afgrænses mod øst af en ny omfartsvej om Strib, samtidig med at lokalplanen åbner mulighed for, at den nordlige del af området kan blive forsynet med en vej.

Derudover skal det nye boligområde indeholde LAR-løsninger, så der tages hensyn til klimaet. Der vil også blive stillet krav om, at flade tage skal have græstorv eller mos, som kan være med til at forsinke regnvandet.

På byrådsmødet blev der samtidig godkendt et kommende stiforløb mellem Rema 1000 i Strib og Staurby Skov.

Miljøstyrelsen afslog oprindeligt Natur- og Miljøafdelingens ansøgning om at få lov at lave en rekreativ sti gennem den urørte del af Staurby Skov, og den plan, der blev drøftet på mødet, er således kommunens plan B. Den blev enstemmigt vedtaget.

Middelfart Kommune har sat 6,4 millioner kroner af til at forbedre infrastrukturen i Staurby Skov. Anlægning af en sti fra Rema 1000 står til at koste omkring 400.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce