Annonce
Middelfart

Byrådet rykkede ud: Borgere ville have vandværksgrund, teletaxa og ældre på dagsordenen

Mandag aften rykkede byrådet til Harndrup, hvor der på et borgermøde blev taget forskellige emner op. Foto: Sofie Secher Karlsen
Forslag om mere fleksibel teletaxa, penge til Vandværksgrunden og tilskud til foreninger med ældre medlemmer blev debatteret til borgermøde i Fjelsted-Harndrup mandag aften.

Fjelsted-Harndrup: Mandag var der borgermøde på Fjelsted-Harndrup Skole, og her blev flere emner diskuteret i plenum, hvor en stor del af kommunens byrådsmedlemmer var til stede, fordi der på skolen efterfølgende blev afholdt byrådsmøde.

Ekstra tilskud til ældre

Under mødet var det også muligt for borgere i området at tage emner op til diskussion, der ikke var på dagsordenen.

Her rejste Lene Glesner sig med et forslag til byrådet om et ekstra tilskud til frivillige foreninger, der har medlemmer over 65 år på samme måde, som foreninger med medlemmer under 25 år får.

- Svage ældre på dagcentre og plejehjem skal i dag visiteres til vedligeholdende træning. Når de har været her x antal gange, sendes de hjem til ingen træning, sagde Lene Glesner og pointerede, at hun mener, at vedligeholdende træning skal vare resten af livet, og at denne træning kan bidrage til at undgå faldulykker.

Der tror hun, foreningslivet kan løfte opgaven med vedligeholdende træning, hvis man lavede tildelingsmodellen om, så foreningerne med medlemmer over 65 kunne få del i det ekstra tilskud.

Lars Vigsø (S), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, besvarede forslaget med, at det ville give store udfordringer.

- Vi har haft en stor debat på området og haft foreninger i byen med til møder tre-fire gange, men vi fik fremlagt, at vi ikke kunne lave sådan en model, uden det gik udover de nuværende foreninger. Og det vil vi ikke risikere, sagde Lars Vigsø.

Teletaxa på en time

Et af de punkter, der var til debat, var byområdernes mulighed for at benytte sig af de offentlige transportmuligheder.

Her ytrede Lars Hviid, som talte på vegne af Fjeldsted Harndrup Lokaludvalgs transportgruppe, især bekymring for kommunens telekørselordning.

- Vi har skole og regionalbusser, der fungerer godt. Men de virker ikke, når der sker ting, man ikke kan forudse. Når en lærer er syg, og eleverne får fri, før bussen kører, skal de vente i to timer på en teletaxa, fordi der er en bestillingstid på to timer, sagde Lars Hviid.

Derfor opfordrede han til, at bestillingstiden blev nedsat til en enkelt time. Noget, man gør i Assens Kommune.

Vandværksgrund mangler garanti

I Harndrup har der længe været et ønske om at lave et naturligt samlested på den gamle vandværksgrund ned til Harndrup Å.

Lars Hviid oplyste om, at man til Projekt Vandværket har fået indsamlet 875.000 kroner ud af de 950.000 kroner, der skal bruges til projektet, gennem blandt andet fonde.

Men for, at de kan få pengene, stilles der krav om, at der fra kommunens side af stilles garanti for at kunne låne pengene, og her hørte han, om det var muligt at få sådan en garanti.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) svarede:

- Vi har for nyligt behandlet en ansøgning om kommunegaranti til spejderhytten Toppen, men den er ikke længere gældende, og derfor skulle der være ekstra plads inden for rammerne. Så send en ansøgning ind, og så ser vi, om der ikke er en mulighed, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce