Annonce
Nyborg

Byrådet mødt med røde faner

Velfærdsalliancen i Nyborg stod bag den lille demonstration foran kulturhuset i Ullerslev tirsdag eftermiddag. Det var meget fredeligt - og det var tonen også i byrådet, da politikerne var enige om ikke at lade en eventuel besparelse i forbindelse med storkonflikten blive ude i institutionerne. Foto: Kasper Riggelsen.

Politikerne i Nyborg Byråd blev mødt af en meget fredelig demonstration forud for byrådsmødet i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter tirsdag aften. Indenfor var politikerne enige om at lade de sparede lønmidler i tilfælde af storkonflikt blive ude i de forskellige institutioner.

Annonce

Ullerslev: Politikerne fra Nyborg Byråd måtte forbi en lille demonstration med røde faner og skilte, inden de kunne komme ind i varmen i Ullerslev Kultur-og Fritidscenter, hvor byrådsmødet skulle holdes.

Men der var tale om aldeles fredelig konfrontation, så det blev til lidt godmodig snak frem for tilråb og konfrontation. Det mest voldsomme, politikerne blev mødt med, var en hjemmebagt kage i en bradepande med påskriften: "Vi vil også have end en del af kagen".

Anledningen til den lille demonstration var naturligvis den truende konflikt på det offentlige arbejdsmarked, hvor netop Nyborg Kommune har udsigt til at blive særligt hårdt ramt af strejker og lockout.

Demonstranterne pakkede faner, skilte og bagværk sammen og gik med ind til byrådsmødet i den store sal, og her kunne de helt sikkert lide, det de hørte.

Partierne i byrådet er nemlig helt enige om, at kommunen ikke skal tjene på en storkonflikt, hvor der jo i en periode ikke udbetales løn til de ansatte, der er omfattet. Derfor vedtog partierne i enighed en erklæring om at de penge, kommunen eventuelt sparer ved konflikten, bliver ude i institutionerne.

- Jeg er glad for den fælles holdning til det her, sagde Suzette Frovin (SF). Men jeg synes ikke pengene skal gå til nyt linoleum på gulvet og den slags. Pengene skal blive omkring personalet.

Martin Huus fra Venstre så lidt anderledes på situationen:

- Konflikten vil jo gå ud over børn og ældre i institutionerne, så det er også dem, der skal have gavn af de penge, der bliver ude i institutionerne.

Sådan rammes Nyborg

I tilfælde af en storkonflikt på offentlige område rammes Nyborg hårdt:

Størstedelen af de ansatte i kommunens dagtilbud lockoutes. Specialskoler og special-institutioner er undtaget.

Også på undervisningsområdet er de fleste ansatte omfattet af lockout-varsel. Undtaget er områder, der har med særligt sårbare børn at gøre.

I administrationen rammer konflikten også hårdt. Akademikere, hk-ansatte og socialrådgivere er omfattet af lockout-varsel. Visse grupper er undtaget.

De fleste medarbejdere på ældre-, sundheds- og social- og handicapområdet er undtaget lockout.

Kilde: Byrådsdagsordenen.

Kagen, som blev medbragt til demonstrationen foran Ullerslev Kultur- og Idrætscenter. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce