Annonce
Debat

Byrådet må mangle indsigt i, hvad der sker på havnen - endnu et vrag er kommet til samlingen

Det store røde sejlskib har ligget i havnen i Assens i knap to år. Arkivfoto: Amalie Hermansen

Læserbrev: Det er med megen nervøsitet, at jeg i avisen (1. oktober) læser om Assens Byråds store planer for udviklingen af havneområdet. Igen med store forventninger om folk i kø for at købe byrådets idéer.

Historisk set er det ofte gået galt, når byrådet har forsøgt sig med salg af kommunens arealer: Tidligere rådhussalg og genleaset. Mageskiftet med Borgerskolen og nogle tvivlsomme arealer uden for byen, CF-gården og Falckstationen.

Sidste sag er salg af campingpladsen, som endnu ikke er afklaret. Det bliver spændende at se, om der bliver et overskud efter oprensning af de sidste arealer.

Annonce

Skulle der komme en køber, vil køber nok forlange en oprydning af skibskirkegården, som Assens Havn desværre er blevet under den nuværende havnechefs ledelse.

Byrådet må da mangle indsigt i, hvad der sker på havnen. Der er i september kommet endnu et vrag til samlingen. Det er min formodning, at man oplægger disse skibe på grund af manglende økonomi eller manglende tilladelser til at sejle, så fremtiden bliver, at det er Assens Kommune, der skal klare ophugningen. Det bliver dyrt.

Der er i september kommet endnu et vrag til samlingen. Det er min formodning, at man oplægger disse skibe på grund af manglende økonomi eller manglende tilladelser

Ejgil Vous Jensen, Vissenbjerg

Skibe af den alder, som disse vrag har, er ofte behandlet med blymønje, en maling der blev anvendt både over og under vandlinjen. Isolering er sikkert også asbest. Det betyder, at skibene skal ophugges af specialefirmaer, hvis da ikke byrådet lader skibene slæbe til stranden i Indien og lade underbetalte arbejdere udføre dette sundhedsskadelige arbejde.

Der har tidligere ligget vrag i Torø-bugten. Lad det ikke ske igen. Ved en tidligere bortvisning fra havnen skete et uheld med slæbelinen - rent tilfældigt midt i sejlrenden. Der er skræmmende historier nok.

Fyens Stiftstidende har forelagt læserbrevet for borgmester Søren Steen Andersen (V), Assens Kommune. Han svarer her:

Jeg deler ikke Eigil Vous Jensens bekymringer. Vi har siden storkommunens start solgt rådhuse, sygehus, produktionsskole med flere bygninger for i alt over 60 millioner kroner. 

Sale-and-lease-back-ordningen kører præcis efter planen, og køber man bygninger ud før tid, skal man jo heller ikke lease dem efterfølgende igen (f. eks. Fakta i Tommerup og 2003-rådhuset/kommende multitek i Assens). 

Campingpladsen udvikler sig efter den plan, der er lagt - og som der er dom for - ligesom vi samarbejder myndighedsmæssigt godt med aktørerne. Som omtalt i avisen forleden kommer der fremover netop ikke til at ligge rustne skibe i havnen som i dag. Ophugning har vi ej heller noget med at gøre. 

Omkring havneudviklingen med hensyn til boliger, hotel, med mere har vi oplevet en flot interesse for at gå ind og udvikle på området. Både før og efter udbuddet af arealerne. Også beskrevet i avisen den seneste tid.

Det bliver godt med en positiv udvikling på havnen inden længe. Og det glæder vi os til at fejre med Eigil Vous Jensen og mange andre interesserede fra både nær og fjern.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Boldene fløj i øst og vest i åbningskampen - men Viktor Axelsen bevarede det kølige overblik og vandt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Nyborg

Bytte- og børsdag for frimærkesamlere

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce