Annonce
Assens

Byrådet har stemt: Helhedsskolen flytter

Flere forældre til børn på Helhedsskolen mødte op til demonstrationen inden byrådsmødet. De ønskede, at skolen skulle blive i Flemløse. Foto: Nanna Bundgaard Bruun

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten var imod, men Venstre, Konservative, Radikale og SF vedtog onsdag at flytte Helhedsskolen i Flemløse til Aarupskolen.

Nu er det en realitet. I løbet af det næste skoleår skal Helhedskolen i Flemløse flyttes til Aarupskolen. Det vedtog et flertal i byrådet onsdag.

Dog under den forudsætning, at Børn-, Uddannelse- og Familieudvalget skal drøfte, hvilket tilbud Helhedsskolen skal være, og om og hvordan det skal adskille sig fra et LKT-tilbud. Det ændringsforslag var stillet af Poul Poulsen (R).

- Den væsentligste anke virker ikke til at være geografien. Men det, der virker til at fylde meget, er, at der er usikkerhed om, hvad det er, skolen skal. Skal det være et LKT-tilbud, eller er der forskel? Det skal udvalget arbejde med, forklarede han.

Annonce

- Af hensyn til de ansatte

V, SF, R og K stemte for en flytning og bakkede op om Poul Poulsens ændringsforslag.

- Målet er, at børnene kan vende tilbage til folkeskolen. Det er også af hensyn til de ansatte, de er hårdt ramt, og det er vi nødt til at gøre noget ved, begrundede Mogens Mulle Johansen (SF) sin beslutning med.

Både medarbejdere, afdelingsleder, forældre og en tidligere elev har advaret mod en flytning af skolen. Men Karin Christiansen (V) mener ligesom Mogens Mulle Johansen, at en flytning vil gavne medarbejdernes vilkår.

- Vi tror på det, når medarbejderne siger, situationen er svær, og det kan vi ikke være bekendt. Jeg tror, det vil være en styrke, at medarbejderne bliver en del af en større personalegruppe, så den bliver mindre skrøbelig, sagde hun.

DF skiftede mening

Omvendt ønskede mindretallet, bestående af S, EL og DF, at beslutningen blev udskudt, indtil arbejdet med en inklusionsstrategi begynder.

- At Helhedsskolen i Flemløse har problemer er uomtvisteligt. Der har stået meget i avisen, hvor personale, leder, forældre og en tidligere elev har udtalt sig. Der er ikke meget af det, som peger på, at løsningen er at flytte skolen, sagde Charlotte Vincentz (S) og fortsatte:

- Vi er ikke overbeviste om, at fordi man flytter skolen, bliver børnene pludselig LKT-børn.

Dansk Folkeparti havde i første omgang stemt for en flytning af skolen i udvalget, men havde skiftet mening inden byrådsmødet.

- Det her er et eksempel på en sag, hvor man må gentænke sin vurdering. Umiddelbart virkede det fornuftigt at flytte skolen, og derfor støttede vi op om det i første omgang. Men vi står samtidig overfor at skulle drøfte inklusionsområdet. Det vil ikke være rigtigt at flytte tilbuddet, før vi ved, hvad det skal være, forklarede Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) på byrådsmødet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce