Annonce
Nyborg

Byrådet er ikke tilfældigt

Nyborgs borgmester fortsætter kampen for Nyborg Slot. Foto: Michael Bager

Læserdebat: Pelle Andersen-Harild (EL), Miljø- og Fødevareklagenævnet, udtaler i Fyens Stiftstidende søndag 10. januar i forbindelse med nævnets afgørelse i forhold til Nyborg Slot, at “Hvis vi (nævnet) bare skulle gå ud fra, hvad en borgmester i Nyborg eller anden tilfældig person mener, var der ingen grund til, at have et klagenævn”.

Måske jeg er tilfældig? Det kan være, men det er mine gode byrådskollegaer i Nyborg ikke. Samtidigt vil jeg personligt afstå fra at have nogen mening om, hvorvidt medlemmerne af nævnet er tilfældige. Det ligger ikke i min ret, og det vil ikke være rimeligt.

Men jeg vil tillade mig at have en mening om, at Nyborg Byråd, som jeg har det privilegie at være en del af, og det arbejde, der gøres og er gjort i forhold til Nyborg Slot gennem de sidste 10 år, på ingen måde er tilfældigt. Samtidigt står jeg fuldt ud bag ved de mange dygtige mennesker fra Nyborg Museer, frivillige i museumsforening og andre, der har knoklet igennem 10 år med at skabe det fantastiske projekt, som Nyborg Slot er, og som har så stor betydning for vores fremtid.

Jeg vil tillade mig at glæde mig over opbakning fra mine fynske borgmesterkollegaer, fynske folkevalgte medlemmer af Folketinget, kulturminister Joy Mogensen og formand for kulturudvalget, Hans Christian Schmidt, samt ikke mindst en masse borgere.

For mig er deres mening og opbakning på ingen måde tilfældig. Det er mennesker, som man selvfølgelig godt kan være uenige med. Men tilfældige mener jeg ikke de er.

At Pelle Andersen-Harild (EL) har holdningen, at alle de mange menneskers mening, der igennem årene har gjort projektet til det vigtige projekt, det er, er tilfældig, må stå for egen regning.

Jeg vil tillade mig - på trods af, at min mening måske er tilfældig - at kæmpe videre for Nyborg Kommune og Nyborg Slot sammen med det byråd og de mange, der støtter op om projektet, og som på ingen måde er tilfældige.

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod