Annonce
Sydfyn

Byrådet beder transportministeren sikre nye signaler på Svendborgbanen

Nye signaler på Svendborgbanen er udskudt igen. Planen var ellers at udskifte dem i 2021, men den plan kan Banedanmark ikke holde. Det kan tage 10 år, før signalerne udskiftes. Det får byrådet i Svendborg til at kontakte transportministeren. Arkivfoto: Roland Petersen
DR Fyn kunne tirsdag morgen berette, at der slet ikke er en plan for at udskifte signaler på Svendborgbanen. Tidligere var man ellers sat i udsigt at det ville ske i 2021. Men det gør det formentlig ikke, og det fik medlemmerne af byrådet til tirsdag aften at enes om at sende et brev til transportministeren for at få klart svar på, hvornår de signaler kommer.
Annonce

Svendborg: Nu vil politikerne i Svendborg bede transportminister Benny Engelbrecht (S) gå ind i sagen om nye signaler til Svendborgbanen.

Det enedes byrådet om på byrådsmødet tirsdag aften, efter DR Fyn om morgenen samme dag kunne fortælle, at udsigten til at få udskiftet signalerne kan være særdeles lang. Der kan faktisk gå op til 10 år, lød det fra direktør for signalprogrammet, Søren Bøjsen.

Og det er væsentligt længere tid, end hvad der hidtil er meldt ud, nemlig at udskiftningen skulle ske i 2021.

- Jeg blev ærligt talt chokeret i morges, da jeg hørte det, lød det fra Flemming Madsen (S) på byrådsmødet.

Og det blev Venstres medlemmer angiveligt også, for partiet satte hurtigt et punkt til dagsordenen sammen, som byrådet godkendte at drøfte som aftenens sidste punkt.

Venstre foreslog, at man skal tage kontakt til transportministeren for at få denne til at redegøre for, hvornår man egentlig kan forvente, at de signaler er udskiftet. Ikke mindst fordi, at signalfejl får skylden for en stor del af de forsinkelser passagerer på Svendborgbanen har oplevet i de forgangne år.

Mette Kristensen (V) sagde:

- Jeg beklager, at dette bliver bragt til dagsordenen i 11. time, men det er fordi, den her nyhed sprang ind i hovedet på os her til morgen. Sidste år blev vi lovet, at det ville komme i 2021, og nu er meldingen, at det nærmest er udskudt på ubestemt tid. Vi synes ikke, det er rimeligt, at Svendborgbanen skal nedprioriteres. Det kan simpelthen bare ikke være rigtigt, sagde Mette Kristensen.

Annonce

Byder øerne med

Venstres forslag vandt opbakning.

- Vi synes, det er et godt forslag, lød det blandt andre fra Enhedslistens Jesper Kiel, mens Henrik Nielsen (K) sagde:

- Fuld opbakning herfra. Det er selvfølgelig vigtigt, at vi får sat det her i gang.

Det mente borgmester, Bo Hansen (S) også, og han lod forstå, at han dagen derpå - altså onsdag - har møde med borgmestrene på Ærø og Langeland, og han foreslog, at de kunne være med til at skrive brev til ministeren.

Og det enedes alle om.

- Tak for opbakningen, sagde Mette Kristensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce