Annonce
Nyborg

Byråd sætter punktum efter lokumsaftale

Skolelever i Nyborg Kommune har klaget over, at skoletoiletterne var klamme. Derfor afsatte politikerne en toiletpulje på 2,5 millioner kroner, som nu er ved at være tømt. Arkivfoto: Kim Rune
Toiletterne på 4kløverskolens afdeling i Frørup får den helt store tur, mens der kun er lagt op til mindre ændringer på Vibeskolens afdeling i Aunslev.
Annonce

Nyborg: - Jeg har hørt om flere, der holder sig hele dage, fordi de ikke kan lide at gå på toiletterne på skolen overhovedet. Det er ikke ualmindeligt.

Sådan fortalte en elev i 7.b på Birkhovedskolen i Nyborg for lidt over to år siden til Fyens Stiftstidende. Det skete, efter at en rapport havde afsløret uhumske forhold på skoletoiletterne rundt om i hele kommunen.

Cirka halvdelen af alle elever i folkeskolens 4. – 9.-klasse havde således svaret "nej" til, om de syntes, at toiletter på deres skole var pæne og rene.

Derfor fandt politikerne den store toiletbørste frem og afsatte sidste år en pulje på 2,5 millioner kroner til renovering af toiletterne.

Nu er man langt om længe ved at være i mål oven på det, der må betegnes som en god lokumsaftale, konstaterede Socialdemokratiets Martin Stenmann med tilfredshed på byrådsmødet tirsdag.

Her var der opbakning fra samtlige partier til at bruge 370.000 kroner på en totalrenovering af drenge og pigetoilettet ved indgangen til 4kløverskolens afdeling i Frørup. Derudover skal der bruges 40.000 kroner på at lukke skillevægge mellem gårdtoiletterne på Vibeskolens afdeling i Aunslev.

Med de to projekter er puljen ved at være tømt. Men pengene er givet godt ud, lød det fra begge sider i salen.

Annonce

Is i maven

Socialdemokraterne lod det dog ikke være med det. I stedet benyttede Martin Stenmann anledningen til endnu engang at kritisere, at skolernes fysiske rammer ikke bliver en del af det arbejdet i en ny styregruppe. Formålet med gruppen er at sikre en fortsat høj kvalitet i kommunens skoler og daginstitutioner.

Og her spiller både skolernes indretning og indeklimaet en vigtig rolle, mener altså Socialdemokratiet, mens SF og Venstre ønsker at skille tingene ad.

På byrådsmødet gav udvalgsformand Suzette Frovin (SF) denne forklaring:

- I forhold til indeklima har jeg en fornemmelse af, at alle partier er klar til at finde de penge, der skal til for at løse problemerne. Det er en af grundene til, at jeg ikke mener, det skal være en del af styregruppens arbejde. Den anden grund er, gruppen skal beskæftige sig med de strukturelle udfordringer på skole- og dagtilbudsområdet. Altså det forhold, at børnetallet svinger meget i de kommende år, samtidig med, at vi gerne vil beholde de skoler og de daginstitutioner, som vi har i dag. Det kræver, at vi har is i maven og tager nogle fornuftige beslutninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce