Annonce
Faaborg-Midtfyn

Byråd: Politikere vil også tillade boliger på slagterigrund

Sådan forestiller en grafiker sig, at det kunne se ud, når den gamle direktørbolig bliver bevaret, og der løber en ny kanal langs Havnegade.

Stort flertal i kommunalbestyrelsen vedtog visonsplan for slagterigrunden med tilføjelsen, at der åbnes mulighed for permanente boliger.

Faaborg-Midtfyn: Et flertal på 22 ud af de 25 medlemmer af kommunalbestyrelsen vedtog på mandagens kommunalbestyrelsesmøde den visionsplan for slagterigrunden, der blandt andet foreslår bevarelse af Tulipbygningen, det gamle frølager samt den tidligere direktørbolig.

Planen indeholder desuden en helt ny kanal, der skal forbinde den gamle havn med marinaen og undervejs i forløbet gennembryde Tulipbygningen, som dermed bliver delt op i to bygninger.

Men inden den afgørende afstemning var der en livlig meningsudveksling.

Mest rabiat fremstod den konservative Andreas Møller, der foreslog, at grunden skulle ryddes fuldstændig.

- Lad Danish Crown rydde op og lad os starte på en frisk. Jeg mener, at alle beslutninger vedrørende slagterigrunden bør udskydes til efter valget, så den næste kommunalbestyrelse kan tage stilling til, hvad der skal ske med grunden, sagde han.

Det affødte en besk kommentar fra socialdemokraten Hans Jørgensen.

- Vi er blevet valgt til at tage beslutninger, og det her er de første beslutninger i en lang række af beslutninger omkring slagterigrunden. Jeg tvivler også på, at vi får en mere kompetent kommunalbestyrelse efter valget, sagde han.

Styregruppen

Visionsplanen er udarbejdet af en styregruppe bestående af borgmester Christian Thygesen, socialdemokraten Hans Stavnsager og kommunaldirektør Helene Bækmark.Blandt de aktiviteter, styregruppen kan se på området er: ikke miljøbelastende erhverv med afsæt i det maritime, sundhed, sund mad, sport og rekreation.

Næste skridt bliver en arkitektkonkurrence, der skal skitsere en samlet udviklingsplan for havneområdet og klimasikring af havn og by.

Sådan kunne et kanalforløb fra den gamle havn til marinaen komme til at se ud. Bemærk, at kanalen gennembryder Tulipbygningen, og at de gamle betonspær er bevaret.
Annonce

Tulipbygning er for grim

SF-eren Torben Smith tog det sæstandpunkt, at Tulipbygningen skulle rives ned. Den er for stor og for grim, argumenterede han.

- De to andre bygninger rummer noget historie, men Tulipbygningen skæmmer området, og den kommer til at lægge beslag på en alt for stor del af grunden. Næsten en tredjedel af arealet er bundet i den bygning, og det begrænser iderigdommen hos dem, der skal udvikle området, lød nogle af hans indvendinger.

Jan Valbak delte ikke den bekymring:

- Jeg må indrømme, at jeg blev overrasket, da jeg så Tulipbygningen var bevaret i planen, men jeg synes, der er lagt op til en visionær brug af en gammel bygning, siger han.

Jan Valbak mente til gengæld, at planens forbehold overfor at etablere permanente boliger på arealet, skulle fjernes.

- Jeg kan godt se noget boligbyggeri ligge i det nordvestlige hjørne af grunden. Måske 20-30 boligenheder, så vi får en blødere overgang til byen. Vi skyder os selv i foden, hvis vi afskærer os fra den mulighed, sagde han.

I visionsplanen var der lagt op til, at der ikke skulle være mulighed for permanente boliger på grunden.

Annonce

Arbejdspladser er vigtigst

Det kommunalbestyrelsen skulle tage stilling til var de overordenede principper for udviklingen af grunden; nemlig hvilke bygninger der skal bevares, om der skal bruges penge på at grave en ny kanal og hvilke erhvervsmæssige koncepter, der skal satses på for at skabe en udvikling af området.

Hans Stavnsager lagde vægt på, at der skal skabes en ny positiv fortælling om Faaborg.

- Det vigtigste er, at vi får skabt nogle nye arbejdspladser, der kan give helårsbeskæftigelse. Vi får næppe 500 arbejdspladser igen, men en kombination af kur/rekreationsfaciliteter og lokal fødevareindustri ser jeg store perspektiver i, sagde han.

Annonce

Der bankes på jern

ynsAnne Møllegaard Mortensen, Dansk Folkeparti, understregede at, hun havde svært ved at se hotelaktivitet på grunden.

- Men B&B ser vi gerne, så byen kan tilbyde noget for en enhver pengepung, sagde hun.

Mads Holdgaard, Alternativet, var enig. Han satte også spørgsmålstegn ved, om Faaborg kan absorbere flere hotelsenge. Men visionen, der ligger i, at bevare de tre bygninger, bakkede han op.

- Det fastholder historien, at der har ligget et slagteri, sagde han.

Til gengæld var Mads Holdgaard skeptisk med hensyn til at kombinere kurfaciliteter med det eksisterende erhverv i området.

- Der bankes jern og svejses i området - det er måske ikke det, alle forbinder med et kurophold, sagde han.

Da kommunalbestyrelsen nærmede sig afstemningen, blev der markeret fra både Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, at man var villig til at lytte til Jan Valbaks forslag om, at åbne en dør på klem for nogle få permanente boliger på området.

Visionsplanen blev vedtaget af 22 af kommunalbestyrelsens 25 medlemmer. Kun Andreas Møller stemte imod, mens Kirsten Lundgaard, Enhedslisten, og Torben Smith (SF) undlod at stemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Danmark

Nikotinposer betyder færre rygere

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce