Annonce
Sydfyn

Byråd jubler over læreruddannelse, men: Venstre bekymret over placering på havnen

Pressemøde på Svendborg Rådhus om nyt lærerseminarium. Mette Kristensen (V), John Arly Henriksen (S) og borgmester Bo Hansen (S). Førstnævnte ser en række udfordringer i at placere en ny læreruddannelse på havnen, eftersom det risikerer at bryde med Venstres ønske om at bevare et maritimt miljø på havnen. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Da det sent onsdag kom frem, at Svendborg får en læreruddannelse til byen, løftede borgmester, Bo Hansen (S) sløret for en ambition om, at uddannelsen placeres på havnen i forbindelse med Simac-byggeriet. Den placering bekymrer Venstre, mens DF peger på, at det kan være lige så godt at finde en eksisterende, billigere bygning til den kommende læreruddannelse.

Svendborg: Samtlige gruppeformænd - bortset fra SF's Bruno Hansen - havde på et pressemøde torsdag eftermiddag armene i vejret over udsigten til flere uddannelsespladser i Svendborg.

En læreruddannelse i Svendborg kan være med til at øge bosætningen og fastholde Svendborgensere, der ellers ville flytte væk for at studere, lød argumentet rundt om bordet.

Men hvad angår placeringen af læreruddannelsen, er der langt fra enighed.

Annonce

Mette Kristensen (V) lod forstå, at det for Venstre at se ikke var givet, at Bo Hansens vision om at placere læreruddannelsen på havnen, var den mest oplagte.

- Vi er i hvert fald ikke klar til at pege på, at havnen er det bedste sted at placere læreruddannelsen. Det handler også om, at vi skal værne om vores maritime miljø, og der vil jeg bare sige, at når vi taler om at placere læreruddannelse og sygeplejeuddannelse på havnen, så har det i hvert ikke ret meget med det maritime at gøre, lød det fra Mette Kristensen.

Opbakning til det argument fandt hun hos løsgængeren Jens Munk, ligesom Dorthe Ullemose (DF) heller ikke er fast forhippet på, at læreruddannelsen skal ligge på havnen.

- For mig at se er det vigtigere, at vi tager de økonomiske briller på. Hvis pengene hang på træerne, så kunne vi da godt bygge nyt og placere det på havnen, men det gør de jo ikke, så jeg synes lige så godt, at en ny læreruddannelse kunne placeres i en eksisterende bygning her i Svendborg, sagde Dorthe Ullemose.

Om en placering på havnen kommer til at koste Svendborg dyrere end andre placeringer, tyder det dog ikke på, da det efter planen er UCL, der skal bygge og drive skolen.

Mens Mette Kristensen ikke har meget fidus til en havneplacering, kan både Jesper Kiel (EL), Henrik Nielsen (K) og Hanne Ringgaard Møller (R) se fordele i en havneplacering.

Vigtigst er for de tre dog, at det lykkes at skabe et studiemiljø omkring læreruddannelsen - og andre uddannelser - som kan være med til at tiltrække studerende, så man sikrer sig, at uddannelsen overlever.

Hanne Ringgaard Møller påpeger endvidere, at hvis valget skulle falde på havnen, så er hun klar til, at uddannelsen kan opstartes i midlertidige lokaler.

Annonce
Annonce
Odense

Usandsynlig uheldig dødsulykke: Ældre mand forsøgte at komme væk fra skinnerne - gik ud foran tog

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

GOG For abonnenter

GOG mod finner: Navne med en hal-speaker der kom galt afsted og skydevåben

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce