Annonce
Nordfyn

Byråd har 120.000 kroner ude at svømme

VANDGANG: Bestyrelse for svømmeklub nægter at betale tilskud retur til Bogense Kommune

Annonce

BOGENSE: - Hvem er det, borgmesteren vil beskytte ved at sætte sagen på den lukkede dagsorden. Er det et byrådsmedlem, eller er det bestyrelsen for svømmeklubben?

Spørgsmålet kommer fra John Aagaard, medlem af bestyrelsen for den nu tørlagte svømmeklub H20.

Han undrer sig over, at den principielle sag om bestyrelsesmedlemmers ansvar i klubber og foreninger ikke har fået plads på aftenens åbne møde i byrådssalen, men i stedet mørklægges på det lukkede møde.

- Den tåler øjensynlig ikke dagens lys, ifølge John Aagaard, der har spørgsmål med til borgmesteren i aften.

- Vil man politianmelde den tidligere ejer af svømmehallen, eller vil man retsforfølge bestyrelsen, spørger John Aagaard.

Borgmester Arne Kruse (S) er yderst fåmælt om inkasso-sagen mod den nedlagte svømmeklub, der er pålagt af Kommunernes Revision. Han begrunder placeringen på det lukkede møde med, at der er tale om personsager. Dagsordenen er til gengæld klar:

- Vi skal beslutte, hvor meget vi skal kræve tilbagebetalt, siger borgmesteren.

For paradoksalt nok er bestyrelsen for svømmeklubben for alvor kommet ud at svømme, siden klorvandet blev lukket ud af bassinerne i Bogense Svømmehal for godt ét år siden.

I lange køer fik 244 medlemmer af den unge svømmeklub deres kontingent tilbage, og bestyrelsen er siden mødt med et krav på 168.000 kroner i for meget udbetalt lokale- og medlemstilskud fra Bogense Kommune. På forskud fik klubben udbetalt tilskud for sæsonen 2002, men medlemmerne fik ikke mange timer i bassinet.

- Vi har fulgt nøjagtig samme procedure, som vi gør over for andre idrætsforeninger og klubber. Normalt kan vi modregne i for meget udbetalt tilskud året efter, men det var jo ikke muligt med svømmeklubben, siger formand for Børne- og Kulturudvalget Jytte Madsen (L).

Hun træder vande om erstatning ellers retsforfølgelse af bestyrelsen og vil ikke udtale sig om placeringen på det lukkede møde i aften.

- Det er borgmesterens beslutning, siger hun.

Kommunens advokat har kørt inkasso-forretning, men det er ikke lykkedes at inddrive en eneste krone ud over klubbens spærrede bankkonto på 48.000 kroner. Tilbage skylder bestyrelsen stadig 120.000 kroner. Penge, som man hverken kan eller vil betale, ifølge John Aagaard.

- Vi har sendt et brev til kommunens advokat inden fristens udløb. Her skriver vi, at vi ikke er ansvarlige i henhold til bestyrelsens vedtægter, siger det tidligere bestyrelsesmedlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce