Annonce
Odense

Byråd gav garanti til omdiskuteret boligprojekt i Bolbro: Politikere vil stille større krav til byggeriet

Civica vil opføre 19 ungdomsboliger på Højstrupvej i Bolbro, ved blandt andet at ombygge et butikstorv i Højstruphave. Illustration: Creo Arkitekter
Et enigt byråd vil gerne stille garanti for opførelsen af 19 ungdomsboliger i Bolbro. Men selve skitseprojektet er de ikke vilde med.

Bolbro: Egentlig skulle de bare tage stilling til, om byrådet vil stille en garanti for et lån, så boligforeningen Civica kan komme videre med at realisere et byggeprojekt, der skal omdanne en lille del af det gamle Bolbro-kvarter Højstruphave til 19 nye ungdomsboliger.

Men da punktet blev bragt op på byrådsmødet onsdag eftermiddag udviklede det sig til en længere ordveksling om arkitektur og kvalitet af byggeri.

- Vi ved godt, at vi i dag kun skal tage stilling til, om vi skal stille en garanti eller ej. Men når bygherren sender et meget detaljeret skitseforslag med, så må vi gå ud fra, at det er det projekt man ønsker finansieret. Og det er vigtigt at sende et signal om, at vi ikke vil sige ja til projektet, som det er skitseret i materialet, lød det fra by- og kulturrådmand, Christoffer Lilleholt (V).

Annonce

Det er vigtigt at sende et signal om, at vi ikke vil sige ja til projektet, som det er skitseret i materialet.

By- og kulturrådmand, Christoffer Lilleholt (V)

I projektet omdannes et tidligere butikstorv på Højstrupvej, der bl.a huser en frisørforretning, en frokostforreting og Cafe Mælkevejen, til ny- og ombyggede ungdomsboliger på mellem 45 og 50 bruttokvadratmeter.

Civica vil opføre 19 nye ungdomsboliger på Højstrupvej. De skal efter planen stå indflytningsklar i 2023. Illustration: Creo Arkitekter

Men ifølge flere politikere i salen, så vil der blive stillet krav til at byggeriet får en ordentlig sammenhæng med resten af området, der blev bygget i 50'erne og er et af bydelens kendte og præmierede almene boligbyggerier.

- Det er vigtigt for os at sige, at vi mener der skal stilles høje krav til den arkitektur, der er i byggeprojekter over hele byen, lød det således fra Kristian Guldfeldt (K).

Og tilsyneladende var der enighed i byrådet om, at man nok kan sige ja til at stille en garanti - men ikke til det nuværende skitseprojekt.

- Det eneste vi beslutter er, om vi vil støtte - og ikke andet forsikrede, Maria Brumvig på Socialdemokratiets vegne, da partiet også sagde ja til en garanti.

Byggeriet skal efter planen sættes i gang i august 2022 og være klar til indflytning ved studiestart i 2023. Men det kræver dog, at man først opnår en byggetilladelse hos kommunen. Det er boligforeningen Civica der ejer grunden og ønsker at opføre boligerne. Skitserne er lavet af Creo Arkitekter.

Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce