Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bymægler vil samle lokale butikker i stor fælles webshop - starten er gået på Facebook

Bymægler i Ringe, Tine Lorentzen, er i gang med at samle Ringes butikker på en fælles Facebook-side for at hjælpe handelslivet bedst muligt gennem coronakrisen. På længere sig skal det udvikle sig til en fælles webbutik. I baggrunden på billedet er Tines Lorentzens bymæglermakker Bjarne Dyrehauge. Arkivfoto: Roland Petersen
Tine Lorentzen er bymægler i Ringe og har netop lavet en Facebook-side, hvor alle kan få overblik over butikkerne i Ringe - hvad de laver, mens landet er corona-lukket, og hvilke der stadig har åbent. På sigt ønsker hun en fælles webshop, ligesom man lige nu ser de store byer gøre det.
Annonce

Ringe: "Støt lokalt Ringe".

Sådan titlen på en spritny Facebook-side, der skal samle folk om butikkerne i Ringe by. En side, der skal give overblik over, hvem der har takeaway, hvilke butikker der holder åbent, og hvor butikkerne kan dele, hvad de foretager sig lige i tiden, mens coronaen står på. Det for at minde folk om, at butikkerne stadig er her.

Idémageren bag Facebook-siden er Tine Lorentzen fra Bymæglerne i Ringe. Hver anden morgen mødes hun over Skype med et erhvervsnet på 45 folk fra andre byer. Her sidder hun også med Signe Pardorf Nielsen, der er Bylivs- og Erhvervskoordinator i Faaborg.

- Der hører vi, at de meget store byer laver en webshop, hvor butikkerne kan byde ind med varer til den her fælles webshop, siger Tine Lorentzen.

- Vi har talt om, hvorvidt det kunne lade sig gøre i Ringe og Faaborg. Det kan ikke helt lade sig gøre, men i stedet har vi lavet den Facebook-side, for at kunne give folk et overblik over, hvad der sker inden for butikslivet, tilføjer bymægleren.

Det er nemlig vigtigt, at butikkerne lader høre fra sig, mener Tine Lorentzen.

- Vi opfordrer dem til at bruge tiden fornuftigt, og det er vigtigt lige nu at informere kunderne, så de ved, at butikkerne stadig er der.

- Det er vigtigt at gøre sig synligt på de sociale medier - vise, at man bygger om eller efteruddanner sig. Det gør nogle frisører for eksempelvis, så de viser, at de ikke er gået helt i stå. Og det vil vi gerne vise folk derude gennem denne her facebook-side, forklarer Tine Lorentzen.

Men det helt store ønske, set fra Tine Lorentzens stol, er, at Ringe og Faaborg får en webshop, ligesom de store byer, hvor butikkerne kan samle deres varer og sælge dem.

- Jeg gad godt, at butikkerne kunne sælge fra Facebook-siden, men jeg tror til en start, det skal være oplysningsmedie og platform, siger Tine Lorentzen og fortsætter:

- Men vi har en drøm om at lave en hjemmeside, hvor man kan sælge varer, og vi er i dialog med kommunen om at få hjælp til det gennem hjælpepakken. Vi oplever mange butiksejere, der synes, det er svært selv at have sådan en webshop, og det er dyrt. Derfor tror jeg også, at det på sigt vil være godt, at vi samler det ét sted, siger Tine Lorentzen og siger, at kommunen har taget positivt imod ønsket.

Facebookgruppen blev sendt i luften mandag og kan findes på Facebook, hvis man skriver "Støt lokalt Ringe".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce