Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bykunst: Billedbørn hjælper kunsten op på væggen

Børn og unge fra Faaborg-Midtfyn Kommune har været med til at skabe det kunstværk, der skal hænge i Musikgården ved Ringe Bibliotek. Billedkunstner Karsten Auerbach (yderst til venstre) skal omsætte børnenes arbejde til det endelige resultat. Foto: Signe Andersen
Annonce

Ringe: Komposition, farveskala og udvikling af karakterer; det er de tre hovedelementer i arbejdet med det kunstværk, der inden længe skal pryde ydersiden af væggene ved Ringe Bibliotek. Bag kunstværket står billedkunstner Karsten Auerbach, men han arbejder ikke alene: Den seneste uge har han fået hjælp af et hold spirende kunstmalere mellem 8 og 18 år, som har tegnet skitser, tjekket farveprøver, modelleret og fotograferet. Den lille gruppe kreative børn og unge har deltaget i projektet "Kunsten op på væggen - bykunst og udsmykning", et kunstforløb arrangeret af Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne i samarbejde med Ringe Billedskole og Karsten Auerbach.

Fredag var der fernisering på arbejdet med kunstværket. Byrådsmedlem Kim Aas bød velkommen, mens billedkunstner Karsten Auerbach viste rundt. Foto: Signe Andersen

Fredag var der fernisering på resultatet af ugens billedarbejde. Her viste blandt andre 10-årige Rumle August Agermose, iført hat og begejstret smil, rundt mellem figurer og farvelader. Han er et af de ni børn, der har været med til at sætte sit præg på den nye bykunst:

-  Nogle af mine figurer er inspireret af frikvarter. Jeg tegner og maler også derhjemme, men her har jeg lært nye ting, for eksempel at tegne mennesker, fortæller han.

Villads Thrane på 11 år stemmer i:

- Det har været rigtig sjovt. Jeg har været på billedskole før, men jeg kunne virkelig godt lide, at vi havde så mange opgaver denne her gang, og meget længere tid.

Annonce

Børnene ser nye vinkler

For kunstner og underviser Karsten Auerbach har samarbejdet med de kunstneriske børn og unge været givtigt:

- Selvom jeg har skabt den overordnede ramme for kunstværket, har børnenes arbejde hjulpet mig med helt konkrete, nye ideer. De kan jo af og til se vinkler, vi andre ikke havde tænkt på, siger billedkunstneren.

Kunstværket, der skal hænge i Musikgården i Ringe, er en del af det kommunale udviklingsarbejde omkring Ringe Bymidte.

Børn og unge fra Faaborg-Midtfyn Kommune har været med til at skabe det kunstværk, der skal hænge i Musikgården ved Ringe Bibliotek. Foto: Signe Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce