Annonce
Kerteminde

Udskældt bygherre bryder tavsheden efter møgsager: - Vi er i en god og tæt dialog med kommunen

Peder Blak er adm. direktør hos Grønnely A/S, der ejer ejendomme rundt om i landet og blandt andet er til stede i Langeskov og i Ejby på Fyn. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Efter flere artikler om lovbrud i forbindelse med Grønnelys byggeri i Langeskov, har ejerkredsen nu sendt en skriftlig udtalelse, hvor de "ærgrer sig over situationen".

Langeskov: Efter at have forholdt sig tavs, mens kritikken haglede ned over byggepladsen på Grønvej 11 og Langeskov Centret 29, har Grønnely A/S nu udsendt en udtalelse, hvor de blandt andet skriver, ”at de tager kritikken til efterretning”.

Virksomheden ejes af tvillingerne Peder og Kristian Blak, der står bag bar-imperiet the Old Irish Pub, samt Mark Raaddam Sørensen, som har medvirket i tv-serien Korpset på TV2.

I øjeblikket er de ved at bygge det gamle rådhus og den tidligere Rema 1000 i Langeskov om til seniorboliger.

Annonce

Det gør de foreløbigt uden nedrivningstilladelse, hvorfor byggepladsen er ulovlig, hvor håndværkere har overnattet i ulovligt opstillede skurvogne, som har fået arbejdstilsynet til at indberette en mistanke om brud på coronareglerne.

Fyens Stiftstidende har forsøgt at få et mundtligt interview med en af ejerne, men det er ikke lykkedes. Til gengæld har Grønnely sendt følgende udtalelse i en mail til avisen:

Vi er naturligvis ganske ærgerlige over situationen, og vi tager kritikken til efterretning. Vores ønske er udelukkende at bidrage med en positiv tilstedeværelse i Langeskov i form af de efterspurgte seniorboliger. Papirarbejdet skal selvfølgelig bringes i orden hurtigst muligt," skriver adm. direktør hos Grønnely A/S, Peder Blak.


Vi gør nu det, at vi sørger for anden indkvartering til vores håndværkere, og vi mødes med 3F i næste uge for at drøfte situationen.

Peder Blak, adm. direktør hos Grønnely A/S,


Håndværkere flytter

Efter at have skrevet frem og tilbage med Kerteminde Kommune, valgte 3F at politianmelde det forhold, at der ulovligt boede udenlandske håndværkere – primært fra Rumænien – på byggepladsen.

Det var i disse ulovligt opstillede skurvogne, at de udenlandske håndværkere havde base. Arkivfoto: Rasmus Henriksen

Den praksis ændres nu, skriver Peder Blak.

”Vi gør nu det, at vi sørger for anden indkvartering til vores håndværkere, og vi mødes med 3F i næste uge for at drøfte situationen. Vi har overenskomst med 3F og har haft det siden 2019. Jeg kan også blankt afvise, at vi ikke skulle overholde Covid-19-lovgivningen i forhold til vores medarbejdere. De bor alle adskilt med de korrekte antal kvadratmeter, og de har udelukkende arbejdet i samme hold i såkaldte covid-19 bobler.”

”Jeg kan samtidig fortælle, at vi er i en god og tæt dialog med kommunen. Papirarbejdet er undervejs, og vi forventer, at denne proces vil være afsluttet ganske snart. Vores dialog med kommunen har betrygget os i, at vores projekt vil kunne fuldføres inden længe, og vi glæder os meget til at præsentere det nye og moderne seniorbofællesskab.”

Desuden oplyser selskabet, at de på nuværende tidspunkt ikke har yderligere kommentarer.

Det ville avisen have spurgt om

Avisen har forsøgt at få et mundtligt interview med en af ejerne bag Grønnely A/S for at kunne stille opfølgende spørgsmål af hensyn til både Grønnely og læserne, men det har ejerne ikke ønsket.

Avisen vælger at bringe deres skriftlige udtalelse, da det er første gang, man hører fra ejerne efter en stribe artikler, der har belyst kritiske forhold på deres byggeri i Langeskov, samtidig med at deres udtalelser indeholder ny information.

Her er spørgsmålene, vi ville have stillet ejerne:

Hvorfor har I oprettet en byggeplads og begyndt en nedrivning uden tilladelse?

Hvorfor er byggearbejdet fortsat efter en række henvendelser fra Kerteminde Kommune?

Hvorfor har I haft håndværkere boende, når I ikke har tilladelse til det?

Med hvilken begrundelse har arbejdstilsynet indberettet en mulig overtrædelse af forebyggelse af smitte ved covid19? Og hvorfor er I uenig?

I er af 3F indkaldt til et 48 timers møde, hvor I skal dokumentere løn og arbejdsforhold for jeres udenlandske arbejdere, overholder I reglerne i forhold til deres løn og vilkår?

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Thorbjørn fra Vester Aaby har stor succes med ukorrekte børnefilm: - Spørger Matthesen, om jeg vil lave en tre'er, siger jeg ja

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Vanvidsbilist med kæmpepromille anholdt: Politiet beslaglagde bilen

Fyn For abonnenter

Penge til letbanen sluttede Helvegs vildeste år i politik: Østergaards fald satte lavinen i gang

Kultur

Jazzens beskedne pianist hyldet: - Jeg kører træt i det, hvis autopiloten er slået til

Kultur For abonnenter

Tusindvis af festivalgæster venter på Finns roser: - Som blomst oplever rosen lidt af en renæssance i disse år

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Debat For abonnenter

Meningsmager Bertel Haarder: Kurt Westergaard var en sand frihedskæmper

Kerteminde

Restaurant leder med lys og lygte: - Vi har gjort alt for at finde personale til køkkenet

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

OB For abonnenter

Oliver Christensen viste stærke parader - men pokeren om OB-målmanden er en gyser efter HSV-keepers pragtkamp

Odense For abonnenter

Her løber regnvandet på vejen og i små grøfter: Bellinge Fælled er designet til at klare fremtidens regnskyl

OB For abonnenter

Se højdepunkterne: OB fightede sig til point i hidsig tidlig topkamp

Annonce