Annonce
Odense

Bygherre om byggeri i 20 etager: Det vil klæde byen

Palle Priska er afdelingschef hos A. Enggaard A/S. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Palle Priska, hvorfor bygge 20 etager i en generelt set ret flad by?

- Det kan du sige. Byen har været flad indtil videre. Men der er så småt begyndt at komme højere bygninger rundt omkring. Der kan selvfølgelig være forskellige holdninger til, om man skal bygge højt eller lavt.

- Men jeg synes, at i forhold den bearbejdning og analyser, vi har lavet, så vi egentlig, at det vil klæde byen med den løsning, vi kommer med her. Vi kommer ikke med noget for at det skal virke skæmmende eller forkert.

Men hvorfor så højt?

- At bygge i højden har også nogle kvaliteter på den måde, at det giver nogle fine udsigtsforhold og selvfølgelig har man så også mulighed for at få lidt flere boliger ind på grunden. Men det er en helhedsbetragtning, der gør, at vi synes, det er den rigtige løsning.

Det er ikke alle, der bryder sig om højhuse, og nogle af kritikerne vil måske kunne finde på at sige, at det handler om at mase så mange kvadratmeter som muligt ind på grunden for at tjene så mange penge som muligt. Hvad siger du til det?

- Det er ikke intentionen. Vi købte i sin tid grunden med et skitseprojekt på, og de kvadratmeter, der indgik i det, har vi respekteret fuldt ud. Vi har ikke gjort noget overhovedet for at ændre på dem. Vi har kun tilstræbt at gøre projektet så godt som muligt inden for rammen af det projekt, vi overtog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce