Annonce
Sydfyn

Byggestart om en måned: 76 nye lejeboliger på vej i Rantzausminde

Det er det 64.457 kvadratmeter store område her, hvor der skal bygges 76 nye boliger. Grafik: Leif Nørmark Sørensen
Aarhus-firmaet Koncenton har købt en 65.000 kvadratmeter stor grund i Rantzausminde og vil bygge rækkehuse med i alt 76 lejeboliger.
Annonce

Svendborg: 76 boliger henvendt til et temmelig bredt publikum er på vej i Rantzausminde.

Det er det Aarhus-baserede investeringshus Koncenton, som har købt et 64.457 kvadratmeter stort areal af Svendborg-advokat Søren Ole Knudsen og tidligere direktør for Fionia Bank og erhvervskundechef Nordea i Svendborg, Karsten Hansen.

Og Koncentons investeringsdirektør, Oliver Peters, fortæller, at der skal bygges rækkehuse i stor stil på arealet.

- Vi bygger i alt 76 boliger, og nogle af dem bliver i et plan, mens andre bliver i to og har udsigt til Svendborgsund, siger han og oplyser, at der er tale boliger med enten tre eller fire værelser. Der bliver 51 boliger i et plan på 85 kvadratmeter og 25 boliger i to plan på 103 kvadratmeter.

- Det er altså mindre boliger, som henvender sig til et bredt publikum lige fra enlige over unge par til ældre ægtepar, som lige har solgt et stort hus. Så det er en alsidige lejerskare, der kan have interesse i det, siger Oliver Peters.

Boligerne på 85 kvadratmeter kommer til at koste omkring 7500 kroner om måneden, mens lejen i de store boliger på 103 kvadratmeter omkring 9300 kroner.

Koncenton A/S

Koncenton A/S er et investeringsselskab, som har adresse på Silkeborgvej i Aarhus.

Anders Marcus, Risskov, er administrerende direktører, mens Søren Dahlgaard, Skanderborg, og Oliver Dahl Peters, Skanderborg, er direktører.

Selskabet havde overskud på 77,6 millioner kroner før skat i 2018 og 60,3 millioner kroner før skat i 2017.

Egenkapitalen er 99 millioner kroner.

Selskabet havde 32 fuldtidsansatte i 2018.

Annonce

Urbanisering

Investeringsdirektøren sætter også ord på, hvorfor Koncenton lige har kastet sig over Svendborg.

- Det med urbanisering, altså at folk flytter til byen, er ikke noget, der kun sker i udlandet. Det sker også i Silkeborg og Horsens og andre byer, og vi opfatter Svendborg som en af de byer, som folk vil flytte til, siger Oliver Peters.

Han vedgår, at 76 boliger immervæk er mange.

- Men vi kan se andre steder, hvor vi har lavet noget tilsvarende, at vi har kunnet leje det ud, siger han og nævner Aarhus, Silkeborg, Aalborg, Horsens, Hillerød og Vejle som eksempler på byer, hvor Koncenton har fået afsat, hvad de har bygget.

- Så vi vurderer, at det her er fornuftig case, og ellers gjorde vi det jo heller ikke, siger han.

Annonce

Passive investorer

Oliver Peters forklarer desuden, at Koncenton er et såkaldt investeringshus, som samler folk, som på den ene side har lyst til at investere i ejendomme, men omvendt ikke har lyst til at arbejde med det. Altså passive investorer.

Det er Skanderborg-firmaet Brdr. Thybo Ejendomsudvikling, der skal bygge rækkehusene.

- Vores model er, at vi har aftalt en fast pris og en overtagelsesdato, og så er det dem, der står for alt det håndværksmæssige, siger Oliver Peters.

Området, som i øvrigt har adressen Højensvej 45, er allerede lokalplanlagt, og ifølge Flemming Madsen, der er formand for Teknik- og Erhvervsudvalget, må der bygges såkaldt tæt- og lav bebyggelse. Altså rækkehuse.

Så det er bare at gå i gang, og ifølge Oliver Peters vil der da heller ikke blive nølet voldsomt.

- Vi kommer i jorden midt i november og regner med at have en prøvebolig klar 1. april eller 1. maj 2020, fortæller Oliver Peters.

Han oplyser, at de øvrige boliger vil være klar til indflytning 1. august eller 1. september 2020.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce