Annonce
Kerteminde

Byggesagerne hober sig op: Mere end 500 sager ligger og venter på at blive ekspederet.

Siden der blev sparet en medarbejder væk i byggesagsbehandlingen for et års tid siden er det gået helt galt. Arkivfoto: Robert Wengler
- Det lysner efter nytår, for vi har i budgettet afsat penge til en ekstra medarbejder, lover Jens Gantriis, formand for arbejdsmarkeds, erhvervs- og vækstudvalget.

Kerteminde: Hvis man har noget, man vil spørge om på kontoret for byggesager, så skal man væbne sig med tålmodighed, for p.t. tager det 105 dage at fås var på det, der i kontorets opgørelse kaldes "Øvrige".

Til gengæld er sagsbehandlingen på 1-familiehuse imponerende - der er nemlig slet ingen. Det er specielt imponerende i betragtning af, at vi i oktober kunne skrive om, at det tager 81,3 dage at få byggetilladelse til et enfamiliehus.

Sagsbehandlingen på erhvervssager ligger fint inde for rammerne med 5,5 dage. Forespørgsler må ifølge den politisk vedtagne standard tage 40 dage, og ligger lige på den forkerte side med 41,5.

- Vi har kæmpet med det her hele året, sukker udvalgsformand Jens Gantriis (V).

- Vi har fået rettet lidt op på sagerne ved at indføre, at nogle arbejder over for at komme lidt ned i bunkerne. Men det går langsomt, for der kommer hele tiden nye sager ind. Byggelysten er stor, og min private teori er, at folk har sparet op i lang tid og nu er parate til at bruge af de penge. Og så kan vi også konstatere, at der er gang i erhvervslivet.

Annonce

Det koster

Udvalget har kæmpet med lange byggesagstider, siden der for et års tid siden blev afskediget en medarbejder af sparehensyn. Det viste sig at være en usædvanlig dårlig besparelse: Kort efter sagde to medarbejdere op, og så var der pludselig voldsomt underbemandet.

Det betyder, at sagerne har hobet sig op. En opgørelse, man kan læse i udvalgets dagsorden fortæller, at der i øjeblikket ligger 113 sager, der afventer screening, 100 sager, der er klar til sagsbehandling, og 160 sager der afventer supplerende materiale. Oven i det kommer 128 sager fra Skat, der har fundet noget, de gerne vil have set på i forbindelse med gennemgang af erhvervssager i BBR. Der ligger 146 sager mere fra Skat og venter på at blive vurderet for, om de skal sagsbehandles.

- Men det lysner, for til næste år har vi afsat penge til en ekstra medarbejder. Det kunne for eksempel være en, der skal plukke de nemme og hurtige sager ud og ekspedere dem, så de kommer ud af verden, siger Jens Gantriis.

- Det koster, men vi er nødt til at gøre noget aktivt for at komme videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce