Annonce
Odense

Byggesager med jobpotentiale bliver nu turbobehandlet

Anette Pihl Nielsen står i spidsen for Erhvervskontakten, der i øjeblikket arbejder med at få afklaret, hvilke ansøgere af byggetilladelser, som er klar til at gå i gang med deres byggeri eller projekt. Arkivfoto: Jens Wognsen
By- og kulturforvaltningen sætter turbo på behandlingen af byggesager, som kan holde gang i beskæftigelsen i byggebranchen. Ansøgere, der er klar til at begynde konkrete byggerier, kommer nu forrest i køen.

Under normale tilstande bliver byggesager behandlet i den rækkefølge, som de bliver indsendt til Odense Kommune. Sådan bliver sagerne dog ikke prioriteret i øjeblikket.

Coronakrisen rammer også dele af byggebranchen, så derfor har by- og kulturforvaltningen valgt at sætte ekstra turbo på behandlingen af byggesager, hvor ansøgerne er klar til at begynde byggeriet.

Det fortæller by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

- Vi bliver simpelthen nødt til at tænke anderledes. Vi skal holde gang i vores erhvervsliv - både dem, der vil bygge, og dem, der skal lave byggeriet. Derfor har jeg bedt forvaltningen kigge på alle muligheder, og det betyder, at vi prioriterer ansøgningerne i den kommende tid. Dem, der kan skabe aktivitet nu, kommer forrest i køen, siger Jane Jegind i en pressemeddelelse.

Arbejdet foregår i regi af Byggesag og Erhverv, hvor medarbejdere er sat til at vurdere, hvilke sager der vil have størst gavn af at blive ekspederet hurtigt. Herefter tager medarbejdere fra Erhvervskontakten fat i den enkelte ansøger for at afklare, om de er klar til at sætte det konkrete byggeri eller projekt i gang.

Annonce

Dialog med 26 ansøgere

Erhvervskontakten er indtil videre gået i dialog med 26 ansøgere, hvoraf 12 gerne vil have turbobehandlet deres byggesag. Seks ansøgere har modsat meldt tilbage, at deres byggeprojekter foreløbigt er gået i stå og derfor godt kan vente med at blive sagsbehandlet.

Kontorchef Anette Pihl Nielsen peger på, at embedsfolk fra forskellige afdelinger i kommunen hjælper med at få sagerne ekspederet så hurtigst som muligt.

- Virksomhederne har taget særdeles godt imod initiativet, og derfor vil vi også fortsætte. Det gør en forskel for dem, der tripper for at komme i gang, så det er godt for samfundet, at vi vælger ud. Vi får stor opbakning fra kolleger i andre kontorer, så vi kan løse sagerne så hurtigt som muligt, siger hun.

Når dialogen og sagsbehandlingen af de udvalgte 26 byggesager er afsluttet, begynder øvelsen forfra, så sagsbehandlerne igen udvælger sager til særlig hurtig ekspedition.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce