Annonce
Erhverv

Byggeriet efterspørger østeuropæere

Danske byggevirksomheder mangler arbejdskraft og vil gerne ansætte østeuropæere - men reglerne er for besværlige og usmidige, mener Dansk Byggeri.

Mens den danske fagbevægelse jagter østeuropæiske håndværkere, der arbejder ulovligt i Danmark, får mangel på arbejdskraft i byggesektoren nu byggefirmaerne til at kigge sig om efter ledige håndværkere fra Østeuropa.

Men mange firmaer opgiver på forhånd at forsøge at ansætte kompetente østeuropæiske håndværkere, fordi det er for besværligt. Det fremgår af en undersøgelse gennemført blandt arbejdsgiverforeningen Dansk Byggeris medlemmer i Ringkøbing Amt.

Halvdelen af de adspurgte virksomheder mangler lige nu medarbejdere, og næsten lige så mange - 47 procent - overvejer at ansætte østeuropæisk arbejdskraft i henhold til de gældende regler.

Alligevel er der ikke mange byggevirksomheder i Ringkøbing Amt, der rent faktisk har østeuropæere på lønningslisten. Det skyldes blandt andet, at virksomhederne finder de nuværende regler besværlige og tidskrævende.

- Virksomhederne vil gerne gøre det rigtige og følge reglerne. Men det viser sig ofte for besværligt og usmidigt. Derfor opgiver flere virksomheder fuldstændig på forhånd, siger Karl Højhus Jeppesen, amtssekretær for Dansk Byggeri i Ringkøbing Amt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce